Doorgaan naar hoofdcontent

Jaarrekening energienota


Begin april ontving ik de eindrekening van mijn oude energiemaatschappij. En die viel een beetje tegen. Elke maand heb ik € 69 betaald. Dat is € 828 aan voorschot betaald. De totale rekening was € 914,74 na de overstapbonus was € 150. En er zijn nog een paar dagen verrekend en ik ontving uiteindelijk € 67,28 op de bankrekening.

Onduidelijke rekening
De eindrekening vind ik erg onduidelijk. Ik ben 3 keer begonnen met het narekenen en elke keer raak ik de draad kwijt. Het is voor mij echt onbegonnen werk aan het worden. Het contract heeft andere tarieven dan de eindrekening. Daar wordt alles opgesplitst en in het contract staan alleen maar totaal tarieven. Ik wil gewoon simpel kunnen narekenen en dat wordt nu onnodig lastig gemaakt.

Werkelijke kosten
Wat ik altijd interessant vind dat zijn de werkelijke kosten per maand. Het voorschot was € 69. Uiteindelijke ontving ik € 67,28 terug. Als ik die deel door 12 en de € 5,60 van mij maandelijkse voorschot afhaal kom ik uit op de werkelijke maandkosten van € 63,40. Daar ben ik blij mee. Vorig jaar zat ik net boven de € 50 en dat was mijn recordjaar.

Toekomst
Wat deze kostenpost betref ben ik erg benieuwd hoe mijn energiekosten in de toekomst ontwikkel. In de media lees ik verschillende verhalen en initiatieven. Ik heb op dit moment een offerte gevraagd voor het plaatsen van zonnepanelen. Ik heb een bijzonder dak en weet niet of het verstandig is om daarop panelen te monteren. Ik wacht rustig af en kijk kritisch naar het voorstel. Als de zonnepanelen niet doorgaan dan ga ik het geld investeren in isolatie. Wat de toekomst voor een nieuw warmte syteem betref heb ik geen flauw idee welke kant het opgaat.

Reacties

 1. Over zonnepanelen.Dit artikel heb ik ooit gebookmarked.Dan weet je er alles over(denk ik)
  http://financieelonafhankelijkworden.nl/blog/zonnepanelen-hoe-behaal-jij-het-hoogste-rendement/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ehm, geld steken in isolatie is sowieso nuttig, zeker voordat je zonnepanelen aanschaft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt dat beginnen met isoleren het meest verstandig is. Maar ik wil eerst zeker weten of zonnepanelen mogelijk zijn.

   Verwijderen
 3. https://larsboelen.nl/2018/03/de-voor-e1000-vangaslos-challenge/
  Dit is ook een fijne link.Met tips hoe je met minimale kosten beter comfort krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten