Doorgaan naar hoofdcontent

Verlanglijstje


Nu ik meer te besteden heb vind ik het lastig om nieuwe dingen te kopen. Voordat ik mijn huis had gekocht had ik altijd genoeg geld en kocht ik ook weinig. Ik heb altijd wel een verlanglijstje. Er staan dingen al jaren op. Te duur. Niet urgent genoeg. Zij vaak redenen Waarom een aankoop jaren uitgesteld kan worden. Ook wil ik niet te veel spullen. Het spanningsveld zit bij mij tussen mijn verlanglijstje en wanneer en wat wil ik echt hebben.

Overzichtelijk lijstje
Veel dingen zijn verlangens die ik graag als verlangen wil houden. Het gaat om de droom. En niet om het product of zo. Dus over die dingen wil ik graag blijven dromen en hoeven niet op mijn lijstje. Er zijn ook praktische dingen. Hulpmiddelen, gereedschap of apparatuur. Die komen wel op mijn lijstje. 

Waarom, wat, waar en wanneer!
Dan komt het volgende punt dat is de zoektocht naar het juiste product. Eerst de motivatie waarom wil ik het product kopen. Ben ik voldoende overtuigd gaan we naar de volgende fase. Wat wil ik precies kopen. Dat is vaak een langdurige zoektocht die eindigde met een open einde. Als conclusie ik kijk er later nog een keer naar. Als ik precies wet wat ik wil kopen dan weet ik vrijwel ook waar ik het wil kopen. Ik heb dan half internet afgestruind. Nog even checken bij Google shopping en vaak koop ik het online. Wanneer is een lastige. Ik weer nooit zo goed wanneer ik iets wil kopen. Dit komt omdat ik vaak plannen bedenk. En dan blijf ik zeg maar in mijn hoofd. Het concreet maken van plannen doe ik veel minder. Gelijk handelen vind ik dan ook moeilijk.

Balanceren
De afgelopen jaren heb ik redelijk sober geleefd en niets te kort gekomen. Ik voel wel even de behoefte om iets meer te besteden. Niet om het geld op te maken maar om te investeren. Ik ga daarom elke maand iets van mijn verlanglijstje kopen. Dit zal meestal van mijn reserveringen betaald worden. Ik denk dat dit een goed besluit is. Ik hoef dan niet voor mijn gevoel overhaast te kopen en kan zo ook beter onderzoek doen naar wat ik ga kopen.

Reacties

  1. Ik herken dat als je heel lang de rem op uitgeven hebt gehad, het best lastig is om de portemonnee weer eens te trekken!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten