Doorgaan naar hoofdcontent

Revieuw acculader

Elk jaar rij ik ongeveer 6000 km met mijn auto. Korte stukjes in en rond het dorp loop of fiets ik. Het meeste rij ik naar mijn werk. In het voorjaar en de zomer fiets ik veel naar mijn werk. Doordat ik soms weinig gebruik maak van mijn auto en zelden meer dan een half uur moet rijden, werd ik attent gemaakt om gebruik te maken van dit product. Aangezien dit niet echt een product is om over te bloggen heb ik het toch gedaan omdat er nauwelijks iets over staat geschreven.

Aanleiding
Vorig jaar was mijn accu kapot. De wegenwacht heeft mij toen naar de garage gebracht. Er is toen een nieuwe geplaatst. Ik had er later over met een goede vriend. Die adviseerde mij om een accudruppelaar te kopen. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik heb uitgebreid gezocht en uiteindelijk iets gevonden. Ik heb geen verstand van dit soort dingen en ik wordt helemaal gestoord van de informatie. Beter gezegd gebrek aan informatie.

De koop
Uiteindelijk via Google shopping kwam ik uit bij c.orad.nl bij het merk Einhell type 1002211  voor € 25 inclusief verzendkosten. De beschrijving gaf aan dat het makkelijk was en dat zocht ik ook. Geen gedoe met instellingen enzo. De volgende dag ontving ik een mailtje dat het pakket een dag vertraagd was. De daarop volgende dag werd het keurig bezorgd.

Gebruikers ervaring
Ik heb de luxe van een garage in mijn tuin met stroomvoorziening. Anders had ik hem niet gekocht. Ik ben een van de weinige mensen die eerst naar de gebruikershandleiding gaat kijken. Helaas geen Nederlands. Mijn Engels is niet zo goed en zeker het technisch Engels maakt het mij niet helemaal duidelijk. Ik heb de motorkap geopend. Het apparaat uitgepakt en de stekker in het stopcontact gedaan. De rode kabel op de rode accupool aangesloten en de zwarte kabel op de zwarte pool aangesloten. De indicatie lampjes gingen knipperen. 12v ging aan dat klopte en na een minuut gaf hij aan dat de accu nog voldoende was opgeladen. Voor de zekerheid heb ik hem nog een keer aangesloten met hetzelfde resultaat. Ik ga als ik meer fietst zeker nog een paar keer checken en laden. En hoop de levensduur van de accu te verlengen.

Reacties

  1. Jouw blog laat mooi het belang zien van een goede en duidelijke handleiding! Hier haken wij graag nog even op in.

    Het technisch Engels, ook wel Simplified Technical English (STE) genoemd, is in het leven geroepen om documentatie in een heldere vorm te presenteren. Hierbij zijn wij van mening dat, wanneer een partij besluit een product te verhandelen op de internationale markt, hij zeer zeker de gebruikershandleiding naar meerdere talen dient te vertalen. Het liefst in alle talen van het exportland (de exportlanden) in kwestie…

    Groet,

    Het Manualise team

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten