Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn beleggers ervaringen.


In 2010 kocht ik het boek: de schitterende eenvoud van indexbeleggen. Ik ken mijzelf een klein beetje ik heb soms een trap onder mijn achterwerk nodig. Ik blijf dan hangen in mijn gedachten. Dus ik een beleggingsrekening geopend want dan zou ik echt gaan beleggen. Eind 2010 was ik druk met de aankoop van mijn huis en later heb ik de rekening opgezegd. Ik heb toen bedacht eerst aflossen dan investeren. Ja, dat kan slimmer maar ik had zo even de tijd om verder te oriƫnteren in beleggen.

Het tweede boek las ik vorig jaar. Beleggen voor Dummies. Echt een aanrader. Een leuk leesbaar praktisch boekje. Eind december heb ik weer een beleggingsrekening geopend en gelijk een aankoop gedaan in een wereldwijde ETF. 

Dit jaar ga ik vooral experimenteren. Ik weet dat je nu helemaal niet moet gaan beginnen want de aandelen zijn relatief duur. Ik ga dit jaar € 1200 investeren door elke maand € 100 te investeren. De reden waarom ik kies voor beleggen is het langer termijn rendement. Het ideaal is een stevig portfolio op te bouwen en daaruit een passief inkomsten uit te verdienen. Dat is nog een verre droom. Ik hou niet van risico. Ik weet dat ik risico loop zeker nu de beurzen hoog staan. Ik denk iets te weten van beleggen en ik ga het ook met jullie delen. De successen en de mislukkingen!

Reacties

 1. Goede zet zeg! Wel jammer dat je in 2010 er niet daadwerkelijk mee begonnen bent. Sinds die tijd zijn er immense rendementen gemaakt. Zelf ben ik er ook nog geen jaar mee bezig en gaat het om nog geen €1000 totaal, maar ik vind het super leuk en tot nog toe gaat het super goed. Tot op heden heb ik een + van ruim 13,5% behaald.

  Hoe en waar ga je beleggen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat mij echt op de lange termijn. Daarom ga ik gespreid instappen. Ik beleg op dit moment € 100 per maand en koop alleen Vanguard FTSE All World UCITS ETF.

   Verwijderen

Een reactie posten