Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe tandenborstel


Al een poosje moet ik steeds harder duwen om het knopje aan en uit te krijgen. Een keer wilde hij niet starten. Een paar dagen later was hij niet meer aan te krijgen en begon het rubber rond het knopje scheurtjes te vertonen. Mijn tandenborstel was nu dus echt kapot.

(Dit is mijn persoonlijke blog ik heb geen reclame en of aandelen of belangen)

Voorbereiding
Na even zoeken had ik een gewone tandenborstel gevonden. Deze keer mocht ik van mijzelf een luxe exemplaar uit gaan zoeken. Uiteraard weer een elektrische omdat die beter poetsen. De voorbereiding begon op internet. In het archief van de Consumentenbond had een mooi artikel. Ik was eruit. Het werd een Ph.ilips tandenborstel met een oplaadglas. Super de luxe. Mijn vorige exemplaar koste maar een paar tientjes. Deze betere versie zou wellicht een uitkomst bieden voor minder koffie-aanslag aan mijn tanden en minder tandsteen. Dat kan een besparing betekenen. Na een prijzen rondje viel het mij op dat er al nieuwere exemplaren op de markt zijn die niet getest zijn door de consumentenbond. Na mijn werk zou ik langs de winkel gaan. Dan heb ik gelijk een exemplaar en hoef ik niet een dag te wachten op de pakketbezorger.

In de winkel
Het kiezen in een winkel vind ik altijd lastig. Zeker bij elektrische apparaten. Ik ben geen extra gadget freak die in extase raakt bij allerlei knopjes en mogelijkheden. Ik kan gewoon moeilijk kiezen. Ik wil echt een goed product kopen dat voldoet aan mijn wensen. Ik stond voor het schap tandenborstels. Ik wist precies wat ik wilde dus kon het dit keer niet moeilijk zijn. Dat had ik mis. Er stonden compleet andere type en mijn eerste keus was zwart terwijl ik een wit exemplaar wil. Op internet kosten hij ongeveer € 170. Dit exemplaar € 200. Er kwam een medewerkster naar mij toe en gaf mij een niet al te deskundige uitleg. Ik stelde een paar vragen zodat ik bedenktijd had. Ga ik weg of kies ik een goed alternatief. Ik besloot eerst de tweede optie te proberen. Dus het oplaadglaasje werd het niet. Het is wel leuk maar het voegt niet veel toe. Ik ga toch echt geen uren zitten kijken hoe mijn tandenborstel oplaad. Ik wilde wel een Phil.ips want die hebben andere borstels en poetsen door middel van trillingen i.p.v. een draaide borstel. Verder wil ik dat hij een seintje geeft na 30 seconde. Ik kwam uit op een sonicare 2 serie voor € 59,99. Ik helemaal blij een goedkope en voor mij voldoende luxe exemplaar.  Want ik dacht toen ik de winkel binnenstapte een veel duurder exemplaar te gaan kopen. Een paar dagen later vond ik op internet exact dezelfde borstel voor maar € 45. Geen drama maar blij wordt ik daar niet van. Wel een leuke marge van 25% voor de ondernemer.

Uitpak party
Eenmaal thuis gekomen heb ik het doosje even op de kapstok geplaatst. Na het eten begon het uitpak feestje. De komende 3 jaar zullen we met elkaar moeten samenwerken. Net voor het slapen gaan en net na het wakker worden. Het doosje was keurig. De informatie op de buitenkant was voor mij niet helemaal duidelijk. Ik had vooral vragen hoe de timer werkte. Na het openmaken vond ik een gebruikershandleiding en een kortingsbon voor opzetborstels. Er zaten twee opzetborstels in. Het oplaadsnoer met laadpunt en de opzetborstels met tandenborstel zelf zaten keurig verpakt in een kartonnen frame. Het installeren was eenvoudig. Toen dat klaar was heb ik de borstel naar de badkamer gebracht en gelijk geprobeerd.

Ervaring
De trillingen zijn onaangenaam. Ik moest gewoon lachen om de trillingen. Het poets resultaat is het super. De borstel ligt lekker in je hand en is na gebruik eenvoudig schoon te maken en te houden. De eerste twee weken draait hij nog niet op volle sterkte. De timer werkt perfect en ik ben blij met mijn poetshulp. Nu blijf ik goed bij de les. Ook handig vind ik dat je het apparaat niet meer hoef uit te zetten. Conclusie: Ik heb een goed product gekocht maar had mij nog beter moeten voorbereiden door te verdiepen in het product en de prijs.

Reacties

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen. Jammer dat je toch net te snel gekocht hebt. Mijn volgende tandenborstel is gratis. Ik poets met de hand en koop altijd een voorraad als de grootgrutter aanbiedingen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die € 15 euro is niet heel dramatisch. Ik heb duurdere lessen gehad. En tegen een gratis tandenborstel kan een electrische borstel niet tegen op. Ik probeer het te zien als een goede investering tegen tandarts kosten.

   Verwijderen

Een reactie posten