Doorgaan naar hoofdcontent

Kledingkast


Geïnspireerd door het 333 project (3 seizoenen met 33 kledingstukken) dook ik in mijn kledingkast. Ik pakte een verhuisdoos die ik in de vakantie leeg gemaakt had. En er ging veel kleding in die ik niet niet meer wil dragen. De hele doos vol. Nu moet ik eigenlijk nieuwe kleding gaan kopen. Ik kan genieten van leuke kleding dragen maar vind kleding kopen echt niet leuk om te doen. Toch vind ik nieuwe kleding een luxe. Als kind heb ik een klein traumaatje op gelopen omdat ik altijd de kleding kreeg van mijn oudere broer. Gelukkig ben ik het te boven gekomen maar nieuwe kleding blijft hierdoor iets bijzonder.

Eerst heb ik gewoon geïnventariseerd door een lijst te maken. Nu ik weer een lijst gemaakt heb weet ik goed wat ik heb. Nu wil ik eerst goed kijken wat ik wil en hoeveel stuks ik wil en dan pas ga ik kiezen hoe mijn kleding eruit gaat zien. Te vaak koop ik meer van hetzelfde. Nu wil ik mijn keuze en afwegingen beter voorbereiden. Staat het mij goed. Is het leuk te combineren etc. Dus heel mijn werkwijze van inkoopprogramma is veranderd.

Ik heb besloten om voorlopig niets nieuws te kopen maar vooral rond te kijken wat ik nu echt wil. Ik wil mijn kledingstijl een beetje verbreden. Dus ga ik beter naar mijn collega's kijken. Daarnaast naar een aantal websites. En vooral opschrijven wat ik nu precies wil. Als ik dat helder heb is het relatief eenvoudig om gericht naar een winkel te gaan of online te kopen. Online is Zal.ando mijn favoriet en ik heb een leuk herenkledingwinkeltje in een stadje naast mijn dorp ontdekt. Ik heb daar al een paar leuke aankopen gedaan. Wat financiën betref heb ik nog genoeg bestedingsruimte mijn nagenoeg mijn hele jaar budget tot mijn beschikking dus kan ik helemaal los gaan. Als ik tenminste weet wat ik precies wil.

Reacties

 1. Dan geef ik je een tip: doe niet als mijn collega. Zij bekijkt je in een split second van boven tot onder. Ze geeft me daardoor altijd het gevoel dat ik gewogen en te licht bevonden word.
  Succes met je opruimactie ; -))
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip. Ik ben niet bang dat ik zo wordt ervaren. Ik hoop subtiel genoeg te zijn. Kleding van collega's heeft niet mijn interesse maar ik denk dat ik er inspiratie van kan opdoen.

   Verwijderen

Een reactie posten