Doorgaan naar hoofdcontent

En weer 10% extra afgelost.

Afgelopen maandag heb ik eens zitten rekenen. Vandaag begint er voor mij een nieuwe rente vaste periode. Dan heb je bij mijn bank de mogelijkheid om even ervoor of er na onbeperkt te kunnen aflossen. Vorig jaar heb ik dit ook gedaan met een € 2500. Nu was ik het dubbele van plan. Na het bekijken van mijn spaarrekeningen heb ik besloten om € 7500 extra te gaan aflossen dus 10% van het oorspronkelijke bedrag. Dan heb ik nog altijd een buffer van € 5000. Mijn hypotheek bedrag is nu € 5514,13, Het plan is om gewoon door te gaan met sparen tot ik het bedrag gespaard heeft om het af te lossen. Als er geen rare dingen gebeuren hoop ik in augustus de laatste aflossing te doen. En dan ben ik klaar en helemaal schuldvrij.

Dat is een heerlijke gedachte en haast onwerkelijk dat het al over enkele maanden is. Het is stom maar het is zo'n groot doel geworden om schuldvrij te zijn dat het bijna jammer lijkt om het doel gehaald te hebben. Vorig jaar heb ik al eens een serie geblogd over een leven na de hypotheek. Ik ben inmiddels een plan aan het schrijven. Gerard Hormann schreef ook eens een keer dat je door te sterke focus op aflossen  niet meer denkt aan andere. Gelukkig steun ik goede doelen en toch ontving ik pas een brief van een echtpaar die in het buitenland woont en werk met de vraag om steun. Nu vind ik bedelbrieven lastig maar ik heb meerdere malen overwogen om dit echtpaar te helpen en telkens kies ik voor iets anders. Ik heb daarom besloten om vanaf vandaag 40 dagen te gaan vasten. De vastenperiode is ook precies vandaag begonnen. Al het geld wat overblijft van mijn boodschappenbudget gaat de komende 6 weken genoteerd worden zodat het geld wat overblijft gaat naar de stichting van het echtpaar. Voor mij een goede les om te leren vasten (voor mij voor het eerst). Om niet al te heftig te beginnen is het schrappen van alle extra's. Gewoon een glas water of thee. De maaltijden sober houden. De zondagen zijn traditioneel geen vastendagen en dat laat ik ook zo. Een dag met een beetje extra lijkt mij op dit moment wel aantrekkelijk. Mijn doel van vasten is naast het echtpaar te steunen ook bezinning op de rijkdom en armoede. Door 6 weken extra sober te leven geeft mij een stukje solidariteit met mensen die armoede leven.

Reacties

  1. Van harte gefeliciteerd. Ik denk dat velen van ons alleen nog maar kunnen dromen van zo'n lage hypotheek. Ik in ieder geval wel..

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten