Doorgaan naar hoofdcontent

Belasting aangifte zelf doen of laten doen?

Afgelopen weekend was het zover. De aangifte van 2016 heb ik ingevuld. Het was even gedoe. Ik dacht het via de app te doen. Keurig ge├»nstalleerd alle overzichtjes heb ik allemaal in mijn digitale map staan. Na het inloggen kon ik gaan controleren. Alleen kon ik mijn giften niet invoeren. Weer ingelogd nu via de website en alle stappen herhaald en de ontbrekende gegevens toegevoegd. Al de vooraf ingevulde gegevens klopte en ik kreeg iets meer terug dan ik dacht. Dat is niet verkeerd. Maandag vertelde ik het mijn naaste collega, Die laat de aangifte altijd invullen. Voor maar € 30 per jaar. Dat vind ik echt jammer van het geld. Het is echt makkelijk was haar argument. Je moet er een klein beetje in verdiepen en de regels bijhouden. Zeker als je situatie is gewijzigd door je relatie of verhuizing. Bij een bedrijf kan ik het voorstellen dat je het uitbesteed maar voor de gemiddelde particulier is het volgens mij niet nodig. De collega vind het heerlijk dat zij daar niet druk over hoeft te maken. Dat is natuurlijk ook waar. Ze heeft niet veel met regelgeving en dat vind ik nu weer net wel leuk. Gelukkig is niet iedereen hetzelfde. Nu een week na de verkiezingen begint het bij mij al te kriebelen. Wat worden de nieuwe belastingplannen in het regeer akkoord? We moeten hiervoor denk ik nog even geduld hebben.

Reacties

  1. Ik vind het interessante materie en vind het gewoon leuk om zelf alles uit te puzzelen en de aangifte in te vullen. Ik help ook collega's en familie met de aangifte. Het is allemaal niet zo ingewikkeld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Persoonlijk vind ik het ook leuk om dit soort dingen te doen, ik ga het niet doen voor andere als ze dit zelf niet willen doen. Dat vind ik echt hun verantwaardelijkheid. Iets uitleggen of een stukje info geven dat vind ik geen probleem. En het klopt dat het voor een particulier echt niet ingewikkeld is.

      Verwijderen

Een reactie posten