Doorgaan naar hoofdcontent

Mediaoverzicht week 51

Elke zaterdag een paar interessante nieuwsartikelen over persoonlijke financiën. Afgelopen week ging het nieuws over dat de slimme meter die niet zo slim is. De stijgende belastingen op je energierekening. Een interessante grafiek van olieprijs van de afgelopen 150 jaar. Heb je wel eens afgevraagd hoe groot de grootste belasting schuld is?  Dat is voor je uitgezocht. Dan 14 tips om slimmer met je geld om te gaan. Als laatste even iets anders onder uw aandacht. Hoe goed ben je voorbereid op een overstroming. Ik vond nuttige info hierover bij het rode kruis en dat wilde ik met je delen.

Energie besparen dankzij mailtje
Slimme meter bespaart alleen met advies. De belofte rondom de energiebesparing die slimme energiemeters zouden opleveren is nog lang niet waargemaakt. Uit onderzoek blijkt nu dat het verbruik meer zou kunnen dalen door middel van een maandelijkse email met persoonlijke bespaartips. Energiebedrijven hebben voorgespiegeld dat het gebruik van een slimme energiemeter zo'n 3,5% aan energie zou besparen. In de praktijk blijkt uit een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving dat er vooralsnog maar 1% bespaard wordt. Het advies van het Planbureau was om naast de slimme meter ook te gaan experimenteren met het inzetten van energieverbruiksmanagers, zoals in-home displays.
Lees verder (bron homefinance.nl)

Huishouden betaalt volgend jaar 23 euro meer energiebelasting
Wijzigingen-belastingen2017.jpgBenieuwd welk deel van uw energierekening volgend jaar naar de schatkist gaat? Gaslicht.com heeft het uitgezocht: een gemiddeld huishouden is in 2017 zo'n 23 euro méér kwijt aan energiebelasting en opslag duurzame energie.
Lees verder (bron gaslicht.com)

Deze grafiek laat de roerige 150-jarige geschiedenis van de olieprijs zien
Na twee jaar van dalende prijzen is de OPEC eind november in Wenen overeengekomen de productie met 1,2 miljoen vaten per dag te beperken in een poging een eind te maken aan de wereldwijde overproductie. Ook meerdere niet-OPEC-leden zoals Rusland hebben zich daar in december bij aangesloten, door een akkoord te bereiken over een reductie van 560.000 vaten per dag (net onder het oorspronkelijke voorstel van 600.000).
Lees verder (bron businessinsider)

De persoon met de hoogste belastingschuld in Nederland is de fiscus 150 miljoen euro schuldig
De Belastingdienst heeft nog miljarden te vorderen bij belastingbetalers. De hoogste individuele belastingschuld is 150 miljoen euro, de laagste 25 eurocent. De Belastingdienst heeft nog zo’n 20 miljard euro te goed. Van ruim 6 miljard euro is de fiscus zelf niet zeker of het bedrag tijdig dan wel ooit binnenkomt. Het AD heeft de gegevens verkregen met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Op 1 november van dit jaar stonden volgens het AD in totaal 6,4 miljoen burgers en bedrijven in het krijt bij de Belastingdienst. Samen zijn zij nog 19,4 miljard euro schuldig.
Lees verder (bron businessinsider)

Veertien simpele tips om slimmer met je geld om te gaan
 Hoe slim je ook met je geld omgaat, het kan altijd slimmer. Tips zijn daarom nooit weg. Helemaal nu je in de - dure! - feestmaand december zit. Ben Carlson, columnist van Marketwatch, somt geldregels op die iedereen volgens hem moet onthouden. Dit zijn er veertien.
1. Onthoud: salaris is niet hetzelfde als spaargeld
Je vermogen is belangrijker dan hoeveel je verdient. Als je een hoog salaris hebt, ben je niet gelijk rijk en met een lager salaris ben je niet gelijk arm. Wat vooral belangrijk is, is wat je elke maand spaart.
Lees verder (bron Iexgeld)

Goed voorbereid op een overstroming
We voelen ons goed beschermd achter onze dijken. Toch loopt twee derde van Nederland risico op een overstroming. Afgesloten van de buitenwereld, zonder eten, drinken, droge kleding of verwarming. Terwijl de hulpdiensten je soms pas na drie dagen kunnen bereiken. Bereid je voor op een noodsituatie met een persoonlijk noodpakket.
Lees verder (bron Rode Kruis)

Prettig weekend!


Reacties