Doorgaan naar hoofdcontent

Kwartaaloverzicht beleggen Q1 2018

Eind december heb ik mijn eerste EFT gekocht. Via de Giro heb ik een beleggingsrekening geopend en heel het jaar door investeer ik elke maand € 100. Elke maand geef ik een update. Hierbij de eerste van dit jaar.

Het eerste kwartaal
Om gelijk met de deur in huis te vallen ik heb een verlies gemaakt van € 12,16. Dit heeft als verklaring de wereldwijde bewegingen op dit moment en een koerscorrectie.

Strategie
Mijn strategie is voor dit jaar om alleen in aandelen te investeren met elke maand € 100. Ik koop alleen de Vanquard FTSE All World UCITS EFT. Het geld wat overblijft blijft gewoon staan op de rekening en als ik voldoende gespaard heb koop ik 2 stukken.

Aankopen
In december heb ik mijn eerste aankoop gedaan van € 73,53. In januari de tweede die koste € 73,05. In februari kon ik 2 stukken kopen voor € 140,62 en in maart kocht ik nummer 4 voor € 67,57.

De cijfers
Totaal ge├»nvesteerd: € 400
Cash op rekening: € 47,23
Aankoop EFT: € 354,77
Waarde 1-4-2018: € 340,60
Rendement 1-4-2018: € -12,16

Mijn ervaring
Ik ben nog onervaren maar ik vind het beleggen wel leuk. Ik merk dat ik vaker ben gaan kijken naar het rendement op mijn app. Dit is voor mijn een startjaar. Ik ben ook bezig voor een langer termijn strategie. Ik slaap er geen seconde minder om en heb het vertrouwen dat dit op den duur geld gaat opleveren. En risico en rendement gaan hand in hand. Jammer dat de start een beetje onrustig is want er zijn behoorlijk beursschommelingen. Daarnaast kwam er in eind februari een nieuwe factsheet met vernieuwde informatie over de ETF.

Reacties

 1. Als ik je eft aankopen en de cash optel kom ik op €402. Heb je ergens nog 2 euro ingelegd of rendement gehad?
  als ik kijk naar de eft waarde kijk en aankoopbedrag verwacht ik namelijk een rendement van -14,17 .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik dit lees dan heb je volkomen gelijk. Ik ga bij het volgende kwartaal beter opletten.

   Verwijderen

Een reactie posten