Doorgaan naar hoofdcontent

Auto navigatie kiezen

Hierbij mijn ervaring van de keuze voor mijn autonavigatie. Je hebt de keuze uit 3 soorten systemen voor autonavigatie. Ingebouwde systemen, losse kastjes en App's. Ik rij niet veel kilometers en 95% van wat ik rij zijn dat ritjes naar mijn werk en bezoek aan vrienden en familie. Soms moet je wel eens ergens heen waar je de weg niet weet. Ik leende tot voor kort van een Tom tom van een familielid.

Het probleem
Helaas had ik pas ook weer de Tom Tom nodig en mijn familielid ging zelf op vakantie en had het nu ook zelf. Dus ik had een probleem. Ik ben mij toen eens gaan verdiepen. Ik was bijna van plan om er ook zelf een te kopen. Gelukkig kwam ik op tijd erachter dat er een goedkope oplossing was.

De App
Ik heb een (oude / kleine / slome) smartphone. Daarop zit de app Google Maps. Ik wist niet dat je gewoon een kaart kon downloaden en de app offline kon gebruiken. Mijn geheugen van mijn telefoon zit aan zijn maximum. Gelukkig kun je de kaart opslaan op het SD kaartje. Ik moest even zoeken hoe ik dat ging doen na het selecteren en downloaden heb ik een redelijk actuele kaart. Het mooiste is dat het mijn geen MB's kost. Ik heb namelijk nog altijd een prepaid toestel. Want thuis en op mijn werk heb ik gratis wifi. Onderweg kan ik altijd nog bellen en SMS'en en ook nog gebruik maken van mobiel internet maar dat zijn wel hele dure prepaid MB dus niet handig voor navigatie.

Kosten
Een goede simpele Tom Tom kost ongeveer € 120. Dat vind ik te veel voor die paar keer perjaar dat ik er gebruik van maakt. Dit systeem kost niets. Want ik beschik al over een telefoon met SD kaart. En ik heb ook al een USB oplaadkabel. Ik heb alleen nog 2 dingen nodig. Een bevestigingssysteem en ene oplaadsysteem voor in de auto. Een bevestigingssysteem voor aan het raam of ventilator kostte € 12,99 en de autolader € 3,45. Totaal was ik dus € 16,44 kwijt. Dat is te overzien.

Gebruikers ervaring
Makkelijk dat ik alles binnen kon instellen voordat ik ben gaan rijden. Het was even zoeken hoe ik de kaart kon downloaden op de SD kaart. Het vastmaken van de telefoon in de auto vond ik nog lastig. Op de voorruit is niet echt heel handig en het duurde even voordat het lukte om het systeem vast te krijgen op het ventilatierooster. Dit lukte naar een paar pogingen. Heel even korte paniek want ik moest wel op tijd zijn en dacht dat dit iets makkelijker ging. De instructies van de app waren duidelijk alleen moet je de autoradio uitzetten om de stem goed te verstaan. Dat vind ik persoonlijk niet heel erg. Ik was ongeveer 15 minuten onderweg en ineens schakelde de app uit. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak was. Gelukkig pakte de app de route week nadat ik hem rijdende weg weer geopend had, maar ik vond het wel spannend en vooral vervelend. Je moet wel op het hulpmiddel kunnen vertrouwen. Het is maar bij 1 keer gebleven verder werkte het gewoon super. Ik ben blij dat ik deze oplossing heb gekozen. Het is voor dit moment voor mij de meest ideale oplossing.

Reacties

  1. Goede oplossing, maar ik heb op MP een goedkope TT gekocht en na wat speurwerk daarvoor een versie kunnen downloaden.
    Ben je nog op tijd gekomen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten