Doorgaan naar hoofdcontent

Maandoverzicht 02-2018

De tweede maand zit er weer op. Hierbij een nieuw maandoverzicht. Eerst de cijfers en dan de toelichting.

Savingsrate: 69%

Uitgaven
Boodschappen: € 93,80
Giften / schenken: € 523
Huishouden: € -3,76
Auto: € 131,83
Zakgeld: € 0,00
Abonnementen: € 51,50
Gas / stroom: € 69
Communicatie € 38
Apparaten: € 16,44

Energieverbruik
Gas: 211 m3
Stroom: 73 kwh
Water: 1,9  m3

Bijzonderheden: 
Boodschappen: Het budget is € 105 deze maand ben ik keurig € 11,20 onder het budget gebleven. In januari had ik € 20,08 aan budget overschrijding. Als ik het te kort compenseer dan kom ik uit op een resterend te kort van € 8,88. Ik heb gewoon mijn boodschappen gedaan en mij niet echt door laten leiden.

Giften / schenken: Een jaarlijkse gift en wat jarige in de familie.

Huishouden: Niets gekocht maar wel in de 'rode cijfers' nog van de aankopen in januari. Het te kort van het kleding budget is helemaal weg gewerkt.

Auto:
De auto kosten zijn relatief hoog. Het budget is € 155. Ik tank ongeveer 1 keer per maand. Deze maand had ik wat extra ritjes en heb daarom 2 keer moeten tanken en de wegenbelasting.

Gas stroom: voorschot

Apparaten: een setje voor in de auto gekocht voor navigatie € 16,44.

Abonnementen: 2 jaarabonnementen betaald.

Energieverbruik: Door de kou veel meer gas verbruikt. Ik zit nog niet in de gevarenzone. Mijn gasverbruik is per jaar 950 uitgaande van een strenge winter. Nu zit ik de afgelopen 12 maanden op 877 m3. Stroomverbruik is ietsjes lager dan normaal. En waterverbruik is net onder de 2 m3.

Samenvatting: In de tweede maand van het jaar heb ik altijd nog veel jaarlijkse uitgave. Abonnementen en giften. Verder eigenlijk geen bijzonderheden. Ik ben keurig binnen de budgetten gebleven. Alleen nog een te kort van het huishoudbudget weg te werken en nog een restant van de boodschappen. Ik wil aan het einde van het jaar dat het klopt. Per maand vind ik iets minder belangrijk. De reden dat ik met budgetten werk is dat ik controle over mijn uitgave wil soms is het handig om juist wel een voorraad of een aanbieding te kopen dan is het een luxe om het gewoon te kunnen kopen.

Reacties