Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw energiecontractHet is weer tijd voor een nieuw jaarcontract wat energie betref. En mijn verbruik is zo goed als gelijk gebleven. Het stroomverbruik is al jaren ongeveer hetzelfde en een klein beetje dalend. Het gas gebruik is afhankelijk van de buitentemperatuur. Ik maak een schatting en heb sinds 2013 mijn verbruik elke maand genoteerd. Ik heb dus een leuk lijstje waarmee ik redelijk kan inschatten wat mijn verbruik wordt het komende jaar.

Het afsluiten
Het viel mij op dat de overstapbonussen niet erg hoog zijn op dit moment. Ik stap over via de website gaslicht.com  (geen aandelen) ook vergelijk ik bij andere websites maar dat is nagenoeg allemaal hetzelfde. Na het invullen van mijn gegevens heb ik het contract per email ontvangen. Over een paar weken verwacht ik bericht te krijgen om de meterstanden door te geven voor de eindafrekening. Dit wordt mijn 5e overstap en alle 4 de vorige zijn allemaal zonder problemen verlopen.

Zonnepanelen
Dit jaar zag ik voor het eerst dat je ook je energie kunt opgeven als je zonnepanelen hebt. Nu heb ik het idee om zonnepanelen te gaan kopen. Dat is nog een dingetje. Mijn dakconstructie maakt het echt moeilijk. Ik heb mij voorgenomen  om eerst goed onderzoek te doen en dan een paar offertes aanvragen. Vaak heeft de Consumentenbond en de gemeente een collectieve inkoopactie. Dan ga ik zeker een offerte aanvragen. Ik vond de optie dat je de opbrengst kon invoeren handig. Ik kon gelijk uitrekenen hoeveel kosten dit mogelijk zou gaan besparen.

Kleine dingen
Binnenkort ga ik eens kijken naar kleine besparingen op gebied van energieverbruik. Hoe minder stroom ik nodig heb hoe beter. Zo heb ik nog niet bij alle radiatoren radiatorfolie aangebracht. Een aantal lampen zouden vervangen kunnen worden door ledlampen. Zo zijn er nog meer kleine dingen makkelijk te realiseren.

Grote dingen
In 2050 hebben we geen gas meer ik woon in een oude woning ongeveer 60 jaar oud. Er is nog nauwelijks iets geïsoleerd om het dak en dubbelglas na. Ik ben bezig om een groot onderhoudsplan te maken om de woning duurzaam(er) te maken. Ik kan wat dat betref nog wel even vooruit.

Reacties