Doorgaan naar hoofdcontent

Op 11 november vier ik Single Day


Vorig jaar las ik voor het eerst over dit fenomeen. Het is ooit ergens in China ontstaan en er zijn verschillende versies over de oorsprong. Hier wil ik het niet over hebben. Belangrijk vind ik dat het een positieve benadering is voor het single zijn.
Ik zelf ben single en ik heb daar vrede mee. Aan mijn omgeving merk ik soms dat andere je soort van zielig of sneu vinden. Ook gaan er veel mensen vanuit dat ik getrouwd ben. Ik ben wel eens een keer geweest naar een bijeenkomst van singles. Dat was niet om een relatie te zoeken maar vooral te delen hoe het is om te leven als single. Er waren daar vooral mensen die niet zelf gekozen single zijn. Vaak was hun partner overleden of was de relatie gestrand. Dat is echt veel moeilijker naar mijn idee. Je heb dan echt een rugzakje van het verleden mee te nemen.

Alleen leven?
Voor mij is single zijn geen groot levens thema. Ik ben single. Ik heb een leuke baan. Ik woon in een leuk huis en dorp. Ik heb fijne familie en vrienden. Ik ben een zelfstandig type en kan goed alleen zijn. Ik heb een goede opleiding genoten en geniet van mijn vrijwilligerswerk. Ik ben niet zo vaak alleen. En op de momenten dat ik iets wil delen dan vind ik WhatsApp een ideale uitvinding.

Een cadeautje
Ik ga op zaterdag (11-11) single day 'vieren' dit jaar. Dat doe ik in mijn eentje door een leuk boek te bestellen van mijn verlanglijstje. Ik betaal het van mijn zakgeld. Zo heb ik meer vier momentjes. Als er iemand overleden is of een sterfdag. Dan steek ik vaak een kaarsje aan. Sommige vinden dit vreemd maar ik vind dat een prettig ritueel wat ik gebruik voor herdenken. Daarom vind ik dit cadeautje op zaterdag gewoon leuk. Ik ben blij met mezelf als single. En elk stel geeft toch ook wel eens cadeautjes aan elkaar. Ik vind het leuk initiatief om het single zijn positief te benaderen en gaat het gewoon vieren ongeacht wat een ander er van vind.

Reacties

 1. Inmiddels alweer ruim 4 jaar geleden was ik ook single. Dit was naar aanleiding van een stuk gelopen relatie. In totaal ben ik toen zo'n 3-4 jaar single geweest. Ik zeg express niet alleen, want dat was ik verre van. Mijn zus is in die periode om dezelfde reden single geworden. Eén jaar lang waren wij samen single. Dan heb je ineens veel tijd voor elkaar en zijn we sterk naar elkaar toe gegroeid. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat dit toch weer minder wordt naarmate je een relatie krijgt of zelfs beide weer een relatie hebt. Er is dan gewoonweg minder tijd, maar stiekem ook minder behoefte aan zulk soort relaties.

  Ik weet zelf dus goed hoe het is om single te zijn. Hartstikke leuk en gaaf en helemaal niet zielig. Geniet er van zou ik zeggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie. Het is inmiddels een poosje geleden maar ik heb echt even het moment gevierd en dat is gewoon goed. Dat doe je in een relatie ook. Dus waarom niet als single.

   Verwijderen

Een reactie posten