Doorgaan naar hoofdcontent

Mediaoverzicht persoonlijke financiën week 45


Elke zaterdag een overzicht van het nieuws over persoonlijke financiën.
Deze week:

HomeFinance.nl geeft u uitgebreide informatie over zorgverzekeringen. U kunt natuurlijk de actuele zorgpremies vergelijken, maar ook terugkijken naar de zorgpremies in vorige jaren. Hieronder ziet u een overzicht van de zorgpremies voor de basisverzekering in 2018. Wilt u van zorgverzekering veranderen? Dat kan alleen aan het eind van ieder jaar. U heeft tot 1 januari 2018 de tijd om uw huidige zorgverzekering op te zeggen. Uw nieuwe zorgverzekering moet dan vóór 1 februari 2018 in orde zijn.

Een artikel terugbrengen naar de winkel en het aankoopbedrag via de betaalautomaat op je bankrekening retour ontvangen is drie jaar na de introductie nog niet ingeburgerd in Nederland. Zo'n 80 procent van de mensen maakte nog nooit gebruik van retourpinnen en 40 procent heeft er zelfs nog nooit van gehoord. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen, waarin winkeliers en banken samenwerken. Mensen die wel gebruikmaken van retourpinnen zijn er overigens wel enthousiast over, blijkt uit het rapport. Retourpinnen zou veiliger zijn, je hoeft immers niet met cash over straat, en voor winkeliers is het ook eenvoudiger dan geld teruggeven.

De olieprijs zit al maanden in de lift en dat is nu ook te zien aan de pomp. Een liter diesel is inmiddels weer net zo duur als in 2015. Dat meldt consumentenvereniging UnitedConsumers.com, die de prijzen van onder meer brandstof bijhoudt. Een liter diesel kost nu gemiddeld 1,35 euro, een liter benzine gemiddeld 1,69 euro. De laatste keer dat de dieselprijs zo piekte was in mei 2015, toen een liter gemiddeld 1,39 kostte. Dat was ook de laatste keer dat de prijs van een vat ruwe olie piekte tot boven de 65 dollar.Vanaf dat moment daalde de dieselprijs, tot 1,11 euro begin vorig jaar. Sinds juni van dit jaar zit de olieprijs weer in de lift, onder meer omdat de olieproducerende landen, verenigd in de Opec, in mei een akkoord sloten om beperkt olie op te pompen. De prijs van een vat olie steeg vandaag tot ruim boven de 60 dollar, voor het eerst sinds de zomer van 2015.

ABN Amro, ASR en Zwitserleven mogen tevreden zijn: drie belangrijke woekerpoliszaken pakten positief uit voor de verzekeraars. Dat blijkt uit een uitspraak van de Commissie van Beroep van het Kifid afgelopen maandagavond. Onder meer De Telegraaf en het FD berichten hierover. De drie partijen verkochten in het verleden beleggingsverzekeringen, die ook wel woekerpolissen worden genoemd vanwege de hoge verborgen kosten. De partijen mogen in hun handjes klappen, want afgelopen juni kreeg Nationale-Nederlanden in een soortgelijke zaak over de informatieplicht ongelijk. De uitspraak van maandag betrof drie in 1999 verkochte beleggingsverzekeringen van individuele klanten. Eerder al gingen de consumenten in beroep tegen een uitspraak van de Geschillencommissie van het Kifid. Ook hierbij was de vraag of de verzekeraars voldoende informatie had verstrekt.

Goed is goed en de rest is onzin… Hoor je het je moeder al zeggen? Toch loont het soms om nét even meer geld uit te geven. Zie het als een investering. Alleen: hoe weet je welke producten het geld waard zijn? We gingen op zoek naar het antwoord bij sociale fora Reddit en Quora. Van deze dure aankopen hadden de gebruikers geen seconde spijt.
  • Schoenen: “Duimregel: beknibbel niet op iets dat je van de grond scheidt.”
  • Een goed matras: “Mijn vriendin had altijd last van haar rug. We gaven uiteindelijk 2.600 euro uit aan een matras. Ik wil nooit meer iets anders.”
  • Een goede winterjas: “Voor de goede orde: Arc’teryx is het beste. Het is de Ferrari van de winterkleding.”
  • Spijkerbroeken: “Ik koop de rest van mijn kleding bij de grote ketens, maar ik heb daar nog nooit een goedkope jeans gevonden die me goed paste.”

https://www.businessinsider.nl/


Prettig weekend!

Reacties