Doorgaan naar hoofdcontent

In 2018 naar de sportschool?


Jaren lang bleef ik rond mijn gewicht zonder moeite. Alleen de afgelopen twee jaar kwam er gewicht bij. Niet extreem of zorgelijk maar ik beweeg ook niet zoveel. Daarom ben ik op onderzoek gegaan wat ik kan gaan doen.
De eerst stap is vooral voeding. Ik ga wat schrappen en sommige gewoonte veranderen naar betere alternatieven. De volgende stap is meer bewegen. Ik vind fietsen een leuke vorm van bewegen maar in de winter fiets ik zelden naar mijn werk. In het weekend lukt het niet om zomaar een rondje te fietsen. Dat is zeker een vorm van aanstellerij maar kan niet eindeloos de motivatie opbrengen om na een werkweek mezelf ook nog een fietsnorm op te leggen. Bij mooi weer loop en fiets ik de kleine afstanden. Vandaar dat ik nadenk over de sportschool.

Kosten sportschool
Ik ben in beweging gekomen door de prijzen op te zoeken van de drie sportscholen binnen de 1 kilometer. Het resultaat is het volgende.

Sportschool a € 23,50 per maand (elke week 1 uur)
Sportschool b € 27,00 per maand ( 1 keer per week)
Sportschool c € 35,00 per maand (verplichte intake € 85 en persoonlijkeprgramma en begeleiding.

Als doel heb ik goed nagedacht wat ik precies wil. Ik zou graag iets met Pilatus doen. Rustig maar intensief en heerlijk ontspannen na afloop voor lichaam en geest. Het tweede is gewoon intensief bewegen. Dan kom ik uit op indoor fietsen. Dit omdat ik fietsen leuk vind en zo de voordelen heb van het bewegen en niet de nadelen van donker, regen en tegenwind. Nadeel is dat ik weer naar een extra afspraak moet. En daar hou ik minder van.

Thuis sporten
 Langzaam ontstond het idee van thuis sporten. Ja, ik doe al regelmatig thuis Pilatus oefeningen. Dat start vaak als ik fysieke klachten voelt in mijn lijf wat meestal door stress ontstaat. Als het over gaat dan stop ik ook weer. Ik kan de discipline opbrengen om ook echt te gaan sporten. Ik denk dat ik het geld wat ik aan de sportschool zou gaan uitgeven gaat uitgeven aan een hometrainer. Dus ik ga nadenken of ik dat echt wil en mij verdiepen in die wereld.

Reacties

 1. Ik denk dat maar 1x per week sporten je ook niet veel gaat brengen. Dat is eigenlijk zonde van je geld. Thuis regelmatig bewegen (enigzins intensief) is dan veel zinniger. Dus als je daar de discipline voor hebt zou ik dat zeker doen.

  Zelf heb ik een hekel aan de sportschool. Gelukkig heb ik sinds een jaar weer een sport waar ik mijn ei in kwijt kan. Mountainbiken. Alleen toen ik begon dacht ik dat het voordeliger zou zijn, maar dat viel vies tegen. Maar de lol en de contacten zijn het mij dubbel en dwars waard. Ik fiets als het even kan 3x per week gemiddeld (ook in de winter)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Respect hoor! Zeker voor de winter periode. Leuk dat je aan moutainbiken doe. Ik heb er wel eens ervaring mee met een sportieve trip dan huren we ook ze.
   Ik een watje wat kou en regen betref. Ik beweeg gewoon te weinig en dan moet je ergens naar zoeken wat bij je past. Dan lijk mij dit voor mij een goede optie.

   Verwijderen
 2. Met mountainbiken gebeuren de meeste ongelukken door gladheid.
  Lastig als je ergens midden in een bos ligt zonder bereik, maar het kan ook gezellig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten