Doorgaan naar hoofdcontent

Besparen met postzegels


Er was de laatste tijd veel nieuws over postzegels. PostNL verhoogt de tarieven van € 0,78 volgend jaar naar € 0,83. En Sandd kwam vorige week met een nieuwe postzegel van € 0,60. Dat is nog inclusief BTW wellicht is dit interessant voor de ondernemers die meelezen.

Ik stuur wel eens een kaartje. Vaak in de regio. Ligt het adres op mijn route dan gooi ik het zelf binnen. Moet ik te veel moeite doen dan gebruik ik vaak een stadspostzegel van € 0,30. Dat is leuk voor binnen de regio. Een enkele keer heb post voor buiten de regio en dan vind ik een postzegel relatief duur. Soms kies ik ervoor om een email of een app-je te sturen, als ik vind dat het kan bij de betreffende persoon.

In mijn dorp zit geen Sandd servicepunt maar wel een DHL punt. Anders zit er langs de route naar mijn werk een servicepunt. Het zou mooi zijn als er ook brievenbussen komen waar je de post dag en nacht ik kan doen. Ik wacht nog even af  met Sandd postzegels te kopen. Ze zijn zelf goedkoper dan de decemberzegels van 2017 (€ 0,65)

Nu las ik op een postzegel website een teleurstellend verhaal. Iemand had als experiment een brief naar hemzelf gestuurd met Sandd postzegel bewust in de verkeerde brievenbus gedaan van PostNL. Hij kreeg de brief keurig thuis bezorgt. De postzegels was niet gestempeld zelf geen pennenstreek. Er was wel een stempel geplaatst van frankering gecontroleerd. Blijkbaar moet PostNL ook nog even wennen.

Reacties

 1. Nadeel bij Sandd is dat ze waarschijnlijk maar 2x per week deze post bezorgen... Je kunt ook eens kijken bij PostzegelsmetKorting, scheelt ook in prijs met de reguliere zegel.
  Groet, M.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip! Het probleem van twee keer per week bezorgen vind ik niet zo heel erg. Regelmatig stel ik het schrijven van een kaartje zelf ook wel eens een paar dagen uit uit.

   Verwijderen

Een reactie posten