Doorgaan naar hoofdcontent

Prinsjesdag 2017


Gisteren was het voor mij weer een mooie dag. Ik kon echt genieten van de traditie en rituelen en gewoonte in Den Haag rond Prinsjesdag. Ooit heb ik daar een rondleiding gehad. Dat vond ik echt helemaal leuk. Je komt dan op de publieke tribune van de Ridderzaal en Eerste Kamer en Tweede Kamer. Vooral de Tweede Kamer vond ik er vanaf de tribune er anders uitzien dan in de media.

Het instappen van de Koning en de Koning bij het paleis het Noordeinde. De rit in de Glazen Koets naar de Ridderzaal. De prachtige paarden en koetsen. De muziek (niet helemaal mijn smaak) maar het hoort bij de traditie. Gewoon de stijl en pracht en praal vind ik geweldig. Gelukkig was het mooi weer. Veel nieuws was er niet in deze troonrede. Het kleine beetje nieuws was al  uitgelekt. Het is wachten op de nieuwe regering. Dan wordt het pas spannend. Naast de traditie hou ik ook van politiek. Beleidsplannen en financiĆ«n. Alles komt soort samen op zo'n dag. Uiteindelijke komen er plannen die direct invloed gaan hebben op mijn (bescheiden) begroting. Ik ben vooral benieuwd welke belastingplannen er gaan komen.

Volgend jaar ga ik er waarschijnlijk 0,7% op vooruit. Dat is alvast mooi meegenomen. Het eigen risico van de zorgverzekering gaat omhoog. Ik hoop er geen gebruik van te hoeven maken. Toch vind ik het wel zorgelijk een eigen risico van € 400. Dat is gewoon best veel geld. Zeker voor de chronisch zieken. Aan de andere kant zijn er wel veel regelingen als zorgtoeslag. Gelukkig stijgt die harder dan het eigen risico. Het voordeel van een saaie plannen is dat ik helemaal kon genieten van al het mooie van Prinsjesdag.

Reacties