Doorgaan naar hoofdcontent

Kosten verlaging met een luchtje.


Vorig jaar heb ik mijn budget verzorging verhoogt van € 10 per maand naar € 25 per maand. We zijn nu ongeveer op een 3/4 van het jaar dus tijd voor een evaluatie.

De vorige begroting was heel strak van € 10 per maand. Ik ga nu een keer extra per jaar naar de kapper en ik wilde mij meer luxe gunnen. En dat luxe gaat bij mij naar Eu de toilette geurtjes. Ik kan daar echt van genieten. Nu gebruik ik dagelijks een luchtje. Door de weeks een flesje van twee tientjes. Nu vind ik dat een luchtje niet moet overheersen.
Op zondag feestdagen of bij bijzondere feestdagen gebruik ik een dure variant. Een paar jaar geleden aangeschaft. Ik vind het een lekker luchtje Paco Rabanne 1 Million 50 ml voor € 52,78 bij een bekende webshop. Nu doe ik er erg lang mee.

Pas las ik op een website dat de supermarkt Li.dl met een knipoog vergelijkbaar geurtje verkoopt voor een lagere prijs van € 3,99. Mijn eerste reactie was dat het vast troep moet zijn. Ik heb dure luxe parfum en haalde dus mijn neus op voor het idee. Bij het boodschappen doen heb ik eerst gekeken voor het schap en toen gewoon een flesje gekocht. Bij thuiskomst gelijk uitgeprobeerd en de geuren lijken echt op elkaar. Toen pas viel het kwartje hoe relatief duur het andere geurtje was. De fijn proever ruikt verschil maar ik heb geen scherpe neus ze ruiken nagenoeg hetzelfde. Een week later heb ik ook het andere luchtje gekocht. Ze verkopen ook een vrouwengeurtje vergelijkbaar met een populair merk. Het prijsverschil is € 14 met mijn door de weeks luchtje en € 48,77 met mijn luxe geurtje. Ik hou het voorlopig bij de goedkope en heerlijke geurtjes. Dus er komt ruimte vrij in het budget. Ik moet alleen nog goedkope opzettandenborstels testen dan heb ik ongeveer de kosten voor verzorging in beeld. In het nieuwe jaar hoop ik weer de begroting aan te passen. Ik verwacht een daling van € 25 naar € 12,50. Dat lijkt spectaculair maar is gewoon een stijging van €2,50 vergeleken met 2016. Dan komt er waarschijnlijk ook nog een prijsstijging bij doordat verzorgingsproducten wijzigen van lage BTW tarief van 6% stijgen naar het hoge tarief van 21%. Wellicht ga ik daar nog een blogje over schrijven. Hieronder even de verschillen onder elkaar.

Product Hoeveelheid Prijs Winkel
Hugo Boss Bottled  50 ml  € 44,18 Bol.com
Gibelini X-bolt  50 ml  € 3,99  Lidl
Paco Rabanne 1 Million  50 ml  € 52,78 Bol.com
Gibellini No1  50 ml  € 3,99  LidlReacties

  1. Gebruik ook enkele jaren de Cool Water variant vd Lidl. Per toeval ontdekt en heel blij mee. De geur blijft ook best goed hangen en is lekker fris.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten