Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantie


Vakantie is voor mij een periode van reflectie, bezinning en ontspanning. Na een jaar hard werken is het een luxe om zomaar een paar weken doorbetaald te worden zonder er maar iets voor te hoeven doen.

Reflectie
Reflectie is voor mij de balans op maken. Nu ik enige ervaring heb hiermee probeer ik de valkuil van te veel dingen te gelijk moeten veranderen te voorkomen. Ik werk met verschillende methode. Wellicht vind je het leuk om te lezen hoe ik dat doe. Ik plan geen vast moment of methode in mijn agenda. Wel heb ik elk jaar een moment waarop ik bewust uitgebreid reflecteer. En dat is de zomervakantie. Soms doe ik dat met een lijstje. Aan de ene kant schrijf ik alle dingen op waar ik dankbaar voor ben en tevreden over ben. Aan de andere kant noteer ik de gebieden waar ik minder tevreden over ben. Ik ga ook wel eens dromen. Gewoon waar wil ik over 5 jaar staan. En zoek dan een aantal foto's uit die mijn inspireren en koppel dit weer aan concrete doelen.

Bezinning
Ik hou me graag bezig met de diepere levensvragen. Niet dat ik alle antwoorden weet maar door bestudering van boeken ben ik vaak pareltjes tegen gekomen. Echt gave dingen die mijn leven immaterieel verrijkt. Ik heb mij een aantal jaren terug bijvoorbeeld in timemanagement verdiept. Na de belangrijkste boeken gelezen te hebben en een aantal dingen geprobeerd bleef ik zitten met een gevoel van onbehagen. Toen kreeg ik de tip over de leefregel van de Benedictijnen. Enigszins sceptisch begon ik te lezen en kwam al snel tot de conclusie dat deze methode heel erg bij mij past. Dagelijks pluk ik vruchten van dit boek.

Ontspanning
Een paar jaar geleden ben ik met tegenzin begonnen met hardlopen. Dat was voor mijn conditie een succes allen mentaal ging dit mij fors tegen staan. Ik ga daarom meer fietsen. Daarom ga ik een paar keer per week heerlijk in de regio grote rondjes fietsen. Daarnaast bezoek ik elk jaar een museum in de regio. Dat is echt leuk om te doen. Vooral omdat ik mij steeds meer verdiep in de historie van de regio waar ik woon. Ik gebruik ook de vakantie om eens te experimenteren in de keuken. Niets moet maar als ik zin in heb gewoon eens iets nieuws proberen en als het niet lukt gewoon nog een keer proberen. Bijna elk jaar hou ik er wel een toprecept aan over. Vakantie is voor mij een periode dat ik niets moet.

Reacties