Doorgaan naar hoofdcontent

De kleine lettertjes


Afgelopen zaterdag keek ik een uitzending van de kleine lettertjes. Het spel-element en de entourage vind ik helemaal niets. De juridische feitjes vind ik wel weer interessant. Voldoende interessant om te blijven kijken. Wat me hierdoor opvalt is hoe complex we de samenleving met elkaar gemaakt hebben. Als burger wordt je geacht de wet te kennen. Ik geloof niet dat ik zal slagen voor dat examen.

Nu we het over kleine lettertjes hebben ging ik bij mezelf na of ik wel van de kleine lettertjes ben.

Voorwaarden voor software gebruikerslicentie e.d. Klik ik altijd op oké of accepteren. Dit doe ik omdat de teksten onwijs lang zijn, moeilijk begrijpbaar. Je wil het programma gaan gebruiken. Dan komt het mij meestal niet gelegen om rustig een uurtje te gaan zitten lezen.

Bij een nieuw product lees ik wel altijd de gebruikershandleiding. Door de tekeningen te bekijken voordat ik de boel in elkaar gaat zetten. Geeft mij meestal het beste resultaat. Dit heeft te maken met mijn manier van werken. De meeste mensen gaan gewoon beginnen en zien wel hoe het loopt. Ik begin altijd met een stappenplan maken. Dus in dit geval lees ik de kleine lettertjes.

Bij medicatie lees ik ook altijd de bijsluiter voor gebruik. Gelukkig gebruik ik zelden medicijnen maar ik lees wel altijd de bijsluiter met als gevolg ik mij angstig gaat afvragen van welke mogelijke bijwerkingen ik de komende tijd te maken ga krijgen.

Financiële producten hebben ook een bijsluiter met kleine lettertjes. Sinds ik eigenaar ben geweest van een woekerpolis heb ik voorgenomen om eerst goed te verdiepen in een product voordat ik mijn handtekening eronder zet.

De notarisakten zijn gespeld en ik mijn huis kocht. Al de documentatie en alle kleine lettertjes heb ik toen gelezen. Hierdoor heb ik een probleem weten te voorkomen met een stuk snippergroen van de gemeente. Ook wist ik dat ik maximaal 10% van de hypotheeksom kon aflossen. Wat dat stond ik de kleine lettertjes.

Conclusie. Conservatieve geldzaken is best wel van de kleine lettertjes.

Reacties

  1. Je schiet je conservatieve doelen nu wel een beetje voorbij hoor, komt dat door de hypotheek?
    Persoonlijk houd ik wel van dit soort overzichtelijke blogs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je reactie. De blog op woensdag kies ik altijd een vrij onderwerp dat mijn interesse heeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten