Doorgaan naar hoofdcontent

Bijna hypotheek vrij


1 juni staat er met een dikke streek in mijn agenda. HYPOTHEEK VRIJ!!! Het is ook een titel van een boek maar dat bedoel ik niet. Hij gaat om het volgende. Morgen vind de maandelijkse hypotheek afschrijving weer plaats. Om precies te zijn nummer 75. Daarnaast staat er een betaalopdracht gepland voor de aflossing van het laatste stukje hypotheek van € 4613,56. En dan is het bijna klaar.

Toen ik in februari een extra aflossing had gedaan heb ik zitten rekenen. Door in maart en april extra te gaan sparen en mijn vakantiegeld in te zetten zou het mogelijk zijn om de hypotheek helemaal af te lossen. Dat is inmiddels een obsessie geworden. Bij de eerste planning was het december later werd het september. Maar het kon ook eerder nu op 1 juni.

Het is maar een simpele transactie maar het doet me wel wat. In februari 2011 zette ik mijn handtekening onder de hypotheekakte. Een liniairehypotheek van € 75.000 voor een periode van 20 jaar. In april van 2011 gingen de betalingen lopen. In 2012 ben ik begonnen met mijn eerste extra aflossing. Na het aflopen van de rentevaste periode van 5 jaar deed ik een extra aflossing in 2016 en dit jaar. Gemiddelde heb ik dus € 1.000 per maand afgelost. Nu ik het opschrijft ben ik trost op deze prestatie. Als single een eigen huis zonder hypotheek voor mijn 35e!

Morgen ben ik bij leven en welzijn bijna schuldvrij. Er moet deze maand nog een factuur betaald worden naar het waterschap. Daarnaast moet de hypotheek geroyeerd worden. Ik weet dat het soms handig kan zijn om de hypotheek ingeschreven te laten staan. Ik hoop nog lang in mijn eigen huis te blijven wonen en wil echt geen hypotheek meer. De verbouwing ga ik stap voor stap doen. Door eerst te sparen en dan verbouwen. Daarom waag ik de gok om de hypotheek uit te laten schrijven.

Deptfreeday dat is de dag dat je schulden vrij bent. Morgen hoop ik hypotheek vrij te zijn maar nog niet helemaal schuldvrij. Als ik de formulieren geregeld heb voor de uitschrijving en daarvan bericht heb gekregen van de notaris ga ik een feestje geven. Met een klein select gezelschap ga ik dineren in een prachtig restaurant.

Reacties

 1. Wat gaaf voor je. Gefeliciteerd en ik vind het knap gedaan.

  Ik ben ook alleenstaand, veel ouder dan 35 jr, maar goed... ik twijfel eraan om te gaan aflossen want ik heb geen partner, geen kinderen. Dus als ik zou komen te overlijden en mijn huis is afgelost dan is mijn grote erfenis voor...? In plaats daarvan kan ik ook een ruime spaarpot opbouwen waar ik wel dagelijks de beschikking over heb.

  Hoe denk jij hierover? Wat waren jouw overwegingen om toch eerst af te lossen en pas daarna te verbouwen? Groetjes, Astrid .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Astrid voor je felicitatie. Je stelt een hele goede vraag. Ik heb hier over nagedacht. En hoop er binnenkort een blogje over te gaan schrijven.

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd het het behaalde resultaat!
  Ga toch alleen dineren, dan kun je eerder met de verbouwing starten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mijlpaal. En een goed plan, eerst sparen en dan verbouwen. Verbouwen, of je huis upgraden? Zonnepanelen, grijswatersysteem, onderhoudsvrije kozijnen of bedoel je meer de badkamer hipper maken en een muurtje uitbreken om het groter en mooier te maken? Goed nadenken of dat echt bij het simpeler leven zonder teveel lasten past.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bedoeling is upgraden. Isoleren in inderdaad een balans vinden tussen gemak, lage kosten en duurzaamheid.

   Verwijderen
 4. Wat een mooi moment, gefeliciteerd. Wij hebben nog wat jaartjes te gaan, maar we kijken er nu al naar uit..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je felicitatie! Gewoon volhouden en vasthouden aan je doel! Ik had dit ook niet verwacht in 2011 dat ik nu al klaar zou zijn.

   Verwijderen
 5. Wow, wat supergoed van je! Wat moet dat een heerlijk gevoel geven! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten