Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn verzekeringen

Consumindersingle en geldnerd schreven pas al over verzekeringen. Vorige week schreef ik al over mijn overstap nu tijd voor een overzicht van al mijn verzekeringen.


  • Zorgverzekering (goedkoopste polis maximaal eigen risico)
  • Auto verzekering alleen w.a. (goedkoop voor hoger opgeleiden)
  • Woonverzekering (opstal + inboedel sinds vorige week)
  • A.P.V. (Voor het geval dat ik aansprakelijk gesteld wordt)

Ik ben conservatiever in mijn principe dat ik een verzekeraar niet te veel wil betalen dan dat ik jaren bij dezelfde maatschappij blijf. Dit jaar ben ik overgestapt van zorgverzekering en vorige week mijn woonverzekering.

De A.P.V. betaal ik nu € 30,60 er is een goedkoper alternatief maar dan betaal ik € 10 poliskosten. Ik heb zitten tellen en heb besloten om voor 5 jaar de A.P.V. ter regelen. En betaal het eerste jaar meer  € 34,65 maar de volgende jaren zeker € 10 minder.

Verder kies ik bewust om geen rechtsbijstand verzekering af te sluiten. De uitvoering van de juristen is vaak beroerd. Ik heb zelf een beetje juridisch  achtergrond en hoop niet in een conflict situatie te komen maar voor het geval maak ik liever kosten voor een jurist die ik zelf betaal dan door eindeloos geld in een zekering te pompen.

Ook heb ik geen overlijdensrisicoverzekering. Geen begrafenispolis of deposito. Het is wel een onderwerp wat ik wil agenderen. Of een apart spaarpotje maar ook een levenstestament en een gewoon testament.

Een vakbond vind ik geen verzekering. Ik heb wel wat ervaring met conflicten op de werkvloer. Een vakbond werk niet altijd in je voordeel. Ik heb geen lidmaatschap maar het is in sommige sectoren echt wel een handig om lid te zijn van zo'n club.

Ik ga bijna nooit met vakantie. Dit jaar ga ik wel een week naar het buitenland ik ga me eens verdiepen of ik een reisverzekering ga afsluiten.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb ik niet. Ik heb me nooit erin verdiept en koester te groot wantrouwen tegen de verzekeraars. Er zijn zoveel checks en juridische argumenten dat ik al snel was afgehaakt. Ik kan een grote inkomens daling opvangen dus maak ik mij op dit moment niet al te veel zorgen,

Reacties