Doorgaan naar hoofdcontent

Lezing geven, lokaalnieuws, klantenservice en BHV.

Vandaag een blogje met van alles en nog wat. Vanavond mag ik een lezing geven. Het is de derde lezing die ik moet doen voor een klein zaaltje. Er komen maximaal 50 mensen. Dit werkt doe ik als vrijwilliger en vind het leuk om te doen. Gisterenavond sprak ik het bestuur van de vereniging die dit organiseert en die had al over 35 aanmeldingen. Dat is mooi. Als introvert persoon, weet ik mij goed te verdiepen in het onderwerp. En goede voorbeelden erbij te halen. Het spreken gaat mij steeds beter af. Ik heb gelukkig ervaring om met groepen mensen te werken maar een goede lezing geven is altijd nog een hele uitdaging. In de kerstvakantie was ik al begonnen en ben sinds maandag klaar met schrijven. Aan dit werk verdien ik geen geld wel leer ervaringen. Zeker het vragendeel na de lezing. Dat moet je ook in goede banen leiden en direct je woordje klaar hebben.

Een ander dingetje is dat ik steeds meer lokaal nieuws ben gaan lezen en volgen. Vroeger interesseerde mij dat niets en nu volg ik het actief. De plaatselijke omroep heeft een nieuwe website dat is al een forse verbetering en iets wat ik leuk vind een eigen YouTube kanaal met zelfs een maandelijkse talkshow. Zo blijf ik een beetje op de hoogte en gebruik soms de uit tips in de regio. Soms zijn er goede initiatieven maar weet je het gewoon weg niet van elkaar.

Twee weken geleden schreef ik over het overstappen van mijn opstalverzekering naar woonverzekering. Het ging deze keer een beetje fout. Ik heb gebruik gemaakt van de opstapservice. Helaas liep mijn oude verzekering gewoon nog door. Ik heb toen ik de afschrijving zag heb ik gemaild met mijn nieuwe verzekering of de opstap gegevens goed waren doorgegeven. Binnen enkele uren kreeg ik antwoord dat het goed was doorgegeven. Op zaterdag belde ik met mijn oude verzekeraar en die medewerker snapte het niet. Ik kreeg het advies om maandag terug te bellen. Maandag weer gebeld en ik werd gerust gesteld en dit keer ook echt geholpen. Er was een foutje gemaakt en dat is met terug werkende kracht gecorrigeerd. Donderdag ontving ik de brief en vrijdag werd het geld terug geboekt en het is weer helemaal op orde. Dit is mijn eerste keer dat er met overstappen een foutje gemaakt is. Ook ging het vorig jaar een keertje fout met een extra aflossing.

Als laatste de BHV. Op mijn werk ben ik Bedrijfs Hulp Verlener. Iedereen die ervaring daarmee heeft weet dat je op een jaarlijkse cursus moet volgen om bij te blijven. Afgelopen januari mocht ik ook weer een dag oefenen. Dit is niet overbodig. Tijdens de lunch ontstond er een gesprek over de vergoeding. Er zijn werknemers die geen vergoeding krijgen. En ik ontvang maar liefst €10 per maand. Niet al te veel maar ik vind het wel een passende beloning. Voor mij een makkelijke manier om een klein beetje extra inkomsten te verdienen.

Reacties