Doorgaan naar hoofdcontent

Een leven lang leren!

Een aantal jaar geleden heb ik mijn studie (deeltijd) afgerond. Ik kwam tot twee conclusies. 1 Leren is persoonlijk groeien en 2 het verplichte karakter van een langdurige studie is een worsteling. Ik ben gelukkig goed door mijn studie gekomen. Naast mijn interesse in personal finance. Waar ik vaak artikelen, blog, nieuws en boeken lees. Is het ook goed om je te verdiepen in dingen die je niet zo leuk vind maar wel nuttig zijn. Ik heb zo twee jaar op een cursus Engels gevolgd. En geen examen gedaan omdat ik kansloos was. Maar ik heb wel geleerd dat je kan genieten  door je te verdiepen in een andere wereld.

Mijn werkgever kwam pas na mij toe dat er 2 teamleden een cursus moeten volgen of ik bereid was om daaraan deel te nemen. Het is verplicht in de sectorwaar ik werk. Ik ben wel bereid om een cursus te volgen maar dan wil ik wel dat mijn werk wordt overgenomen door een andere collega. Dit was volgens mij een goede deal. Ik zag haar schrikken, maar ze had wel begrip hiervoor. Een paar dagen later kwam ze mij vertellen dat ze mijn persoonlijke budget had ingezet voor de cursus of ik even wilde tekenen. Dat was een vervelende situatie want ik wil niet dat 'mijn' budget aan een verplichte cursus opgaat. Ik heb andere plannen voor een andere cursus. Zo tactisch mogelijk heb ik aangegeven dat ik een ander plan heeft om een andere cursus te volgen. Door voor te stellen om een parttime collega van een andere locatie te vragen (waarvan ik weet dat hij goed is en graag extra werkt). Om even tijd te winnen maakte ik een afspraak aan het eind van de dag. De betreffende cursus die ik wilde volgen was ruim € 100 boven mijn budget.  Het gesprek ging goed. Ik vertelde waarom de cursus wilde volgen en al jaren mijn budget gebruik voor bijscholing. Dat werd beaamd en geaccepteerd inclusief de € 100 budget overschrijding. Als tegen diens werd ik uitgenodigd om deel te nemen in een werkgroep die nadenkt over bijscholing. Daarmee ging ik akkoord.

Ik ben blij dat ik met vallen en opstaan geleerd heeft om te zoeken en te onderhandelen. Hierdoor zijn er vaak meer mogelijkheden. Als beide partijen maar voor openstaan. Het is belangrijk dat je de juiste toon zet bereid ben om iets extra's te doen. Dat wordt gezien en gewaardeerd en beloond. Niet alleen in salaris maar ook in mogelijkheden als dit.

Reacties

  1. Mijn vader zei altijd, als al je vingers even lang zijn hoef je nooit meer te leren.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten