Doorgaan naar hoofdcontent

Postzegels en kerstkaarten

Vandaag nog een dagje werken en donderdag en vrijdag heb ik verlof opgenomen. Dus heb ik een mini herfstvakantie. Voor mij even tijd om een aantal dingen te regelen en bestellen. Zo koop ik ook meestal de kerstkaarten al in oktober. Via een webshop koop ik 30 kaarten. Ik koop altijd een zelfde kaart voor iedereen. En bestel ze om het jaar. Een setje van 10 dubbelkaarten met envelop kosten € 2. Vanaf de €10 hoef je geen porto kosten te betalen, dus bestel ik dan maar voor 2 jaar. Ik verstuur meestal rond de 30 kaarten.
Vorig jaar heb ik 1 persoon geschrapt hij stuurt al 3 jaar niets terug. Ik heb ook oudere familieleden die nooit terugsturen. Ik weet dat ze een kaartje waarderen dus blijf ik sturen. Verder is er 1 persoon overleden.
Dan de postzegels. Ik heb ik mijn contactenlijst een aantekening gemaakt wie een kerstkaart ontvang en met welke postzegel. Op de planning staan er nu 26 mensen die een kaartje krijgen. 12 personen veelal buren krijgen hem in de bus gestopt.
5 mensen wonen in de regio en krijgen een envelop met een stadspostzegel van € 0,27. Net te ver fietsen of niet op de route en dit is een leuk tarief. De 'duurste mensen' dat zijn er 8 ontvangen een kaart met een decemberzegel ter waarde van € 0,65. De snelle tellers denken er blijft er 1 over ja dat wordt een proefpersoon ik ga een digitale groet proberen. Of iets via een kaartenwebsite of een mooie groet als bijlage van een e-mail. De totale kosten komen dan uit dit jaar op € 12,55. De overige decemberzegels gaan volgendjaar weer op de post. Wel gek dat we dit jaar ineens 21 zegels hebben.
Ik zat juist mijn Ik heb van mijn 20 postzegels nog gekocht in 2014. Daarvan heb ik er inmiddels 5 gebruikt. Er waren nog andere op voorraad maar ik weet niet meer hoeveel. Ik merk wel dat ik steeds minder vaak een kaartje stuur. Een email of een App-je voor een jarige of zieke doe ik steeds vaker. De meeste zegels gaan naar rouwkaarten en huwelijksjubileums van oudere familieleden.

Reacties