Doorgaan naar hoofdcontent

Mediaoverzicht week 41

Elke zaterdag een paar interessante nieuwsartikelen over persoonlijke financiën en consumentenzaken. Met deze week het nieuws stijgende prijzen van postzegels. Nieuws over de start van de evaluatie van de salderingsregeling na 2020. Dan een artikel over de internetveilingen van woningen die gedwongen verkocht moeten worden. In het volgende artikel leest u hoe het precies zit met de spoedeisende hulp en uw basisverzekering. In een deel van Nederland is het volgende week herfstvakantie. Daarom in het laatste artikel tips voor een stedentrip.

Postzegel volgend jaar vijf cent duurder
PostNL gaat per 1 januari de posttarieven weer flink verhogen. Het versturen van een gewone brief wordt vijf cent duurder. Een eenvoudig poststuk verzenden kost daarmee 78 cent.
Dat betekent een stijging van 6,8 procent. PostNL moet de tarieven te verhogen omdat we steeds minder post versturen. Vorig jaar daalde het aantal brieven en kaartjes dat we stuurden met 11 procent. Dat kan het bedrijf niet alleen opvangen met kostenbesparingen in de organisatie.
Lees verder (bron RTLZ)

Evaluatie salderingsregeling eerder gestart
Zonnepanelen-dak.PNGMinister Henk Kamp is begonnen met de evaluatie van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Hij is van plan de evaluatie nog dit jaar te voltooien. Mocht de regeling wijzigen, dan volgt ‘een nette overgangsregeling'. Kamp zou de regeling aanvankelijk in 2017 evalueren, maar is daar nu al mee begonnen.
Lees verder (bron gaslicht.com)

Huiseigenaren vinden verkopen via internet nog te eng
Nederlanders die hun huis willen verkopen doen dat nog bijna niet via een online veiling, concludeert makelaarsvereniging NVM na een experiment.
Daarover schrijft de Volkskrant. Bij het experiment in Groningen en Amsterdam konden geïnteresseerden via een internetveiling een huis kopen. Een online veiling zou een alternatief moeten zijn voor het zogeheten blind bieden. Daarbij doen geïnteresseerde kopers een bod, zonder te weten wat anderen willen betalen. Bij de veilingen zie je wel wat anderen bieden.
De Nederlandse Vereniging van Makelaars hoopte op die manier minstens honderd huizen te verkopen. Dat viel tegen, want het werden er maar 25, waarvan 5 in Amsterdam.
Lees verder (bron RTLZ)

Spoedeisende hulp altijd vergoed uit basisverzekering
Bij welke zorgverlener je terecht kunt, hangt vaak af van of deze zorgverlener een contract heeft met je zorgverzekeraar. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je de rekening mogelijk niet of maar deels vergoed. Maar wist je dat spoedeisende hulp altijd wordt vergoed? Hierbij maakt het niet uit naar welk ziekenhuis je door de ambulance wordt gebracht. Ook als je zorgverzekeraar geen contract heeft met dit ziekenhuis, ben je tegen deze zorg verzekerd. Goed om te weten dat er andere regels gelden als je in het buitenland naar het ziekenhuis moet.
Lees verder (bron blog Independer.nl )

Tien tips om te besparen op je stedentrip
Helemaal los in het uitgaansleven van Berlijn of een paar bezienswaardigheden bezoeken in Londen klinkt natuurlijk heerlijk. De kosten die zo'n trip met zich meebrengt klinken wat minder prettig.
Goed nieuws: een weekendje naar een van deze twee - of andere - steden hoeft namelijk helemaal niet gelijk de wereld te kosten.
1. Koop een citycard
Wil je veel plekken bezoeken tijdens je stedentripje? Dan is het vaak aantrekkelijk om een citycard te kopen. Met zo'n kaart heb je voor een vast bedrag één of enkele dagen toegang tot musea, attracties en het openbaar vervoer. Als je maar een paar attracties wilt bezoeken, is deze kaart echter vaak te duur. Reken het dus uit van te voren.
2. Kijk eerst of een stad duur is
Uit eten of de hele avond in de kroeg hangen is in bijvoorbeeld Parijs een stuk duurder dan in Boedapest. Hier kun je een onderzoek nalezen van de ANWB over het prijspeil van twintig Europese steden in achttien landen.
Lees verder (Bron Iexgeld

Money Talks (vrijdagavond 22:00 RTLZ)
De zesde aflevering van dit nieuwe seizoen Money Talks gaat over onderhandelen. Hoe doe je dat? Hoe kom je altijd als winnaar uit de bus? Elianne Kuepers praat met George van Houtem, onderhandelaar pur sang en auteur van De dirty tricks van het onderhandelen. Over de ins en outs van onderhandelen. Zijn Van Houtems adviezen toepasbaar in de praktijk? We gaan het zien op de Albert Cuypmarkt.

Kassa
Vanavond in Kassa aandacht reclame op social media. Hoe worden kinderen beïnvloed? Verder hebben we het over de huizenmarkt en over keurmerken van producten. En we doen de boormachinetest!

Radar
Maandagavond in de uitzending:
Je gooit je dagelijkse boodschappen in het mandje. Hoe lang blijf je staan bij het snoepschap? Dat wordt bijgehouden door middel van wifi of bluetooth: wifi tracking heet dat. Wat gebeurt er met deze data? En wordt de privacywetgeving hierbij overtreden?
Voor het bemiddelen bij de huur van een woning mag een makelaar geen bemiddelingskosten meer vragen aan de huurder. Sinds juli dit jaar geldt dit ook voor onzelfstandige woningen, zoals studentenkamers. Toch worden deze kosten, soms onder een andere naam, wel in rekening gebracht. Wat doe je dan?
De meeste energiebedrijven verkopen groene stroom. Ze zeggen dat ze duurzaam zijn, maar hoe duurzaam is je leverancier nou echt?


Prettig weekend!

Reacties