Doorgaan naar hoofdcontent

Mediaoverzicht week 37

Elke zaterdag een paar interessante nieuwsartikelen over persoonlijke financiën en consumentenzaken. Met deze week het nieuws: Een klein begin n.l. de duurdere decemerzegels. Ik hoop dat later nog eens over te bloggen. Dan schakelen we naar groter geld in het nieuws. Banken zouden niet zo goed rekenen bij rentemiddeling. Toevallig is dat in hun eigen voordeel. Dan een nieuw bedrijf (niet in Nederland) wil een stukje huis van je kopen. En pakketjes doorverkopen. Een nieuw idee of lijkt dat wel heel erg 2007 op de hypotheekpakketjes? En hoe moet je je huis gaan verkopen? Wel een interessant idee, Dan het weekend magazine van RTL nieuws dat staat deze week in het teken van geldzaken.

PostNL mag tarief decemberzegel verhogen
PostNL mag de prijs van decemberzegels verhogen naar 65 eurocent. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt dat de stijging binnen de wettelijke grenzen valt, laat ACM maandag weten.
Per 14 november gaat de prijs van 64 eurocent naar 65 eurocent. De zegels zijn bedoeld voor het verzenden van kerstkaarten tussen 24 november en 6 januari. De zegels zijn daarna nog steeds te gebruiken, maar moeten dan wel aangevuld worden tot het geldende postzegeltarief. Een reguliere postzegel kost dit jaar 73 eurocent.
Lees verder   (Bron Nu.nl geld)

Banken rekenen te hoge boeterentes
Er wordt te weinig rekening gehouden met boetevrij aflossen. De hypotheekbanken in Nederlanden brengen al tientallen jaren te hoge boeterentes in rekening. Dat claimt oversluitclaim.nl, een initiatief van hypotheekadviesorganisatie Ikbenfrits.nl. Consumentenprogramma Radar besteedde gisteren in haar TV uitzending uitgebreid aandacht aan de te hoge boetes.
Lees verder   (Bron Home finance)

Geld nodig? Amerikaanse startup koopt een stukje van je huis
Je hebt een eigen huis en geld nodig. Dan verkoop je toch gewoon een stukje van je huis? In Amerika kan het sinds kort. Het bedrijf Point denkt rijk te worden door te speculeren op de overwaarde van huizen, terwijl de bewoners niet van plan zijn om snel te vertrekken.
Het systeem werkt als volgt: je vult je adres in, de waarde van je huis en het percentage dat je wilt verkopen - bijvoorbeeld 10 procent. De website biedt vervolgens een bedrag aan in ruil voor dit 'aandeel' en stuurt een taxateur langs. Als alles goed gaat, mag je een paar dagen later naar de notaris om het 'verkoopcontract' te tekenen.
Lees verder (Bron RTLZ)

In het weekend magazine van RTL nieuws gaat het over geldzaken.
Lees verder (Bron Rtl)

Money Talks
In de tweede aflevering van dit nieuwe seizoen bezoeken we veilingen. We gaan naar Christie's in Amsterdam waar veilingmeester Job Ubbens ons uitlegt hoe een veiling nou precies in z'n werk gaat. Ook bezoeken we Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk waar we op fruit bieden en proberen een paard te kopen op de veulenveiling. Money Talks verkent de wereld van de veilingen.

En ook deze week neemt Leslie de Ruiter ons weer mee naar de onderkomens van de happy few in Leslie's Luxepanden, leren we van Yvo van Regteren Altena hoe we ons horen te gedragen in de wereld van de chique, lezen we de krant met het financiële nieuws en leggen we de kleine lettertjes van een financieel product onder de loep.

Kassa
Vanavond in Kassa aandacht voor het medisch dossier. Patiënten hebben recht op inzage in hun medisch dossier, maar in de praktijk ervaren patiënten toch veel moeilijkheden. Verder praten we over de digitale kortingskaart Crown Card. Mensen worden gebeld en betalen ondanks het weigeren van de kortingskaart alsnog 99 euro. Hoe zit dat? In de Belbus het verhaal van Janny de Kruif, die een grasmaairobot heeft gekocht maar die niet het gras maait zoals het hoort.

Radar
Maandagavond in de uitzending: Er is veel onrust onder zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) over de wet DBA en de bijbehorende nieuwe regels voor het aanvaarden van opdrachten.
Bereikt de nieuwe wet or het beoogde doel en heeft de Belastingdienst wel voldoende middelen om deze wet goed uit te voeren?

Prettig weekend!

Reacties