Doorgaan naar hoofdcontent

Woz waarde 1 oktober openbaar.

De huizenmarkt volg ik met interesse. Vooral in mijn directe woon omgeving. Een paar jaar gelden las ik dat de woz openbaar zou worden per oktober 2014. Gelijk in mijn agenda genoteerd en op 1 oktober via de website van het kadaster (BAG / WOZ viewer) gekeken of de woz erbij stond. Helaas stond er toen niets. Later heb ik gekeken of ik via bezwaar bij de gemeente een aantal woningen kon opvragen maar dat was een lastige procedure. Wel heb ik via het taxatieverslag van de woz een huis uit mijn straat de koopsom en de woz waarde. Dat huis is fors duurder dan mijn huis. Ik zou graag willen weten hoe de woz waarde zijn van heel mijn straat. Dan heb ik inzicht of ik wel of geen bezwaar moet maken. Met enige regelmaat zoek ik bij de waarderingkamer of er meer duidelijkheid komt in de datum. In mei meldde het kadaster dat het nu echt per 1 oktober mogelijk word. Ik hoop het. Ik ben gewoon nieuwsgierig. Ik vind het goed dat het inzichtelijk wordt voor iedereen. 

Reacties

 1. Ik ben benieuwd. In ons geval zou het ongunstig uitpakken voor ons, omdat we veel verbouwd hebben. Wij maken dus geen bezwaar voorlopig (want geen verhuisplannen, we lossen juist af)

  Mom4life
  Www.life4mama.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig heb je geen verhuisplannen want kopers haken soms echt af op een verschil tussen vraagprijs en WOZ. Volgens mijn word er gekeken of er ook bezwaar gemaakt kan worden voor een te lage woz.

   Verwijderen

Een reactie posten