Doorgaan naar hoofdcontent

Slimme autoverzekering

In augustus begint mijn nieuwe verzekeringsjaar voor mij auto. Ik betaal de premie altijd per jaar. De meeste verzekeringen kun je gewoon per dag tussentijds opzeggen. In juli ga ik altijd een rondje vergelijken of ik nog een beetje de juiste premie betaal. Ik heb besloten om dit jaar te blijven. Mijn premie is hetzelfde gebleven € 128,70. Als ik bij mijn vorige verzekering was gebleven all secûr zou ik iets meer dan het dubbele betalen € 258,36. De meeste premies zijn gestegen omdat autoverzekeringsmaatschappijen verlies draaien binnen bepaalde segmenten. Nu staat mijn verzekering niet vermeld op vergelijkkingsites. Vorige jaar ben ik overgestapt naar een verzekering voor hogeropgeleiden. Ik blijft het dubbel vinden. Het is niet goed voor de basisgedachte (solidariteit) achter verzekeringen. Aan de andere kant heb je brokkenpiloten en die zijn ook niet loyaal voor de nettere chauffeurs. Dan heb ik het over bewust risico rijgedrag. Niet over een ongeval wat iedereen kan overkomen. Ik behoor tot de hogeropgeleide en kom dus in aanmerking voor de verzekering. De statistieken waarop verzekeringen gebaseerd zijn (kansrekening) verschillen behoorlijk tussen laag en hoog opgeleide mensen. Voor verzekeringsmaatschappijen zijn hogeropgeleide een interessante doelgroep. Maatschappelijk vind ik een tweedeling ongewenst tussen hoog en laag opgeleide. Toch maak ik gebruik van deze verzekering. Wat vind jij van dit soort verzekeringen die selecteren op opleidingsniveau?

Reacties

 1. Ik heb een beetje een gemengd gevoel bij deze club.
  Een basisziektekostenverzekering is verplicht voor iedereen, dus daar geldt het solidariteitsbeginsel. Maar bij vrijwillige verzekeringen (autorijden is immers geen primaire levensbehoefte) is het een ander verhaal.
  Van de andere kant: zodra er een verzekeraar op de markt komt die alleen aan etnische nederlanders of alleen aan vrouwen verzekert, dan hebben we de poppen aan het dansen...

  Overigens accepteert Promovendum ook mensen met een havo diploma, dus ze doen hun naam weinig eer aan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het met je eens wat gemengde gevoelen betref. De prijs vind ik belangrijker dan de organisatie erachter. Als ik me niet vergist heb je al een autoverzekering voor vrouwen.

   Verwijderen
  2. die is er inderdaad: Zij Rijdt Beter. Maar bij die club mag je ook als man aanmelden, tegen exact dezelfde voorwaarden en premie!

   Verwijderen
 2. Walgelijk!!!!
  Ik ben een mbo'er van 45 die al sinds zijn 21e schadevrij rijdt en ik heb een prima baan maar niet de kwalificatie van hbo'er en dus geen kans op korting! misschien maar eens een proces beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat niet om de korting het gaat uiteindelijk om de harde euro's die je betaal. Er zijn zeker concurrerende verzekeringen. Ik heb zojuist een verzekering voor mij gevonden van € 111. Dus een scherpere premie.

   Verwijderen

Een reactie posten