Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe ervaringen van boodschappen doen.

Sommige van jullie doen het waarschijnlijk al jaren, maar in het dorp waar ik woon kan het ook sinds kort. De supermarkt is aangepast en je kunt nu zelfscannen en online boodschappen doen. Met de keuze tussen zelf ophalen bij een pick up point of bezorgen. Nu koop ik de meeste spullen bij de Lidl. Ongeveer ga ik 1 keer per maand ga ik naar de andere supermarkt voor de producten die ik beter vind of de spullen die de andere supermarkt niet heeft. Zelfscannen vind ik ideaal. Wel goed opletten dat je niets vergeet.  Ik zie dat er weinig mensen gebruikmaken van de zelfscan. Handig voordeel is dat je dan nog sneller bij de kassa word geholpen. De paar keer dat ik er was hingen bijna alle scans aan de muur. Nu heb ik een haat liefde verhouding met boodschappen. Soms vind ik het leuk en kan zelfs een beetje genieten van het zoeken en de sociale contacten. Ja, soms ga ik zelfs even koffie drinken als ik iemand tegenkom die veel te vertellen heeft. Als ik boodschappen MOET doen en komt het niet echt uit en dan vind ik het een vervelend klusje. Dan lopen de mensen altijd in de weg. Schiet het nooit op bij de kassa. En daalt mijn hemeur tot het nulpunt.
Nu had ik een kortingscode die bijna verliep om een keer gratis online boodschappen te doen. Ik heb weinig nodig (eenpersoonshuishouden) en rijd er langs als ik terug kom van mijn werk. Door de warmte en drukke agenda was het moment om de code te verzilveren. De app vond ik handig. Wel bij los fruit was het niet duidelijk. Ik had een kg appels nodig en 1 citroen. Alleen op basis van de eindprijs kan je achterhalen hoeveel je gekocht had. Appels ging per kg en citroenen per 500 gram. Verder was het heel simpel zoeken.
Uit mijn werk reed ik blij naar de supermarkt. Alleen al het idee om die extreme temperatuurverschillen niet te hoeven ondergaan was al een opluchting. Ik stond met mij tas klaar terwijl ik de krat ontving. Op zich wel logisch maar ik wist niet dat het zo werkte. In de tijd dat de jongen die mij hielp de koel en vriesproducten haalde, heb ik de boel even overgeladen en hoef dan de bak niet meer terug te brengen. Wat me opviel was dat er naar mij idee weinig gebruik gemaakt word van deze dienst. Ik kwam eind van de dag en had nummer 3. Dorpelingen houden denk ik iets minder van nieuwe dingen. Ik was blij met mijn ervaring. Ik hoop nog code te scoren voor de boodschappen van mijn verjaardag. En verder blijf ik zelfscannen. Ik ga toch echt niet extra betalen voor het boodschappen (laten) doen.

Reacties

 1. Ik vind zelfscannen ook heel handig. Alleen niet toen mijn kinderen peuters waren en graag de scan wilden bedienen. Toen kwam het wel eens voor dat ze per ongeluk wat wisten. Zo genant bij de kassa! (Al gok ik dat het mij zelf ook wel eens gebeurt waarschijnlijk, maar dat weet je natuurlijk niet als het niet gecontroleerd wordt).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij ben ik nog nooit wat vergeten. Ik had wel een keer iets al in mijn tas gestopt toen ik afgeleid werd, maar kwam er nog voordat ik bij de kassa kwam achter.

   Verwijderen
 2. Ik ben niet zo'n fan van zelfscanners en aanverwante. Zo maken supermarkten hun kassières overbodig. Krijg je weer laaggeschoolden jobs die wegvallen. En d enige die er beter van zou worden is de keten die nog meer winst kan draaien. Klanten kunnen dan ook goedkoper boodschappen doen maar betalen uiteindelijk via belastingen mee aan de uitkeringen van de ex-kassières.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo had ik het nog niet bekeken. Met het risico op verdwijnende banen blijf ik maar zelfscannen.

   Verwijderen
 3. De moeite om je in dat zelfscannen te verdiepen kost tijd.
  Even snel door de winkel en hopen dat je als eerste bij de kassa bent, zodat je het zelfscannen niet nodig hebt. Balen als het toch druk is bij de kassa en dan de zelfscanners zien genieten omdat ze eerder klaar zijn. Elke keer weer spannend, maar tot nu toe wint de kassière het nog steeds, gewoon al die zooi op de band pleuren en afrekenen. Lekker makkelijk en je hoeft er niet bij na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten