Doorgaan naar hoofdcontent

Mediaoverzicht week 34

Elke zaterdag een paar interessanten nieuwsartikelen over persoonlijke financiën en consumentenzaken. Met deze week de volgende onderwerpen:

We beginnen met een interessant overzicht in de tarieven van een autoverzekering per postcode. Dit wilde ik nu altijd weten. Het volgende artikel gaat over spullen die verdwijnen bij politie. Natuurlijk weer wat hypotheeknieuws nu de werkgeversverklaring. In het vierde artikel lees je waar je kunt studeren en het laatste artikel een mooie insteek over het verschijnsel negatieve rente.


Wat kost een autoverzekering in mijn postcodegebied?
Premies van autoverzekeringen kunnen per gemeente verschillen. Zo ben je in Dokkum 383 euro per jaar kwijt voor een autoverzekering, terwijl precies dezelfde verzekering in Rotterdam 935 euro kost. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer. Weten wat een autoverzekering gemiddeld kost in jouw postcodegebied? Bekijk dan de onderstaande tabel.
Lees verder (Bron blog Independer)

In beslag genomen spullen verdwijnen bij de politie in een zwart gat, stelt ombudsman
Door de politie in beslag genomen spullen verdwijnen veel te vaak volledig uit beeld voor de eigenaren. Volgens de Nationale ombudsman, die daar onderzoek naar deed, belanden spullen in “een soort zwart gat”. Onbehoorlijk, vindt Reinier van Zutphen.
“Je weet niet waar het voorwerp is en wat ermee gebeurt. Soms is het verkocht of vernietigd zonder dat je dat weet”, aldus de ombudsman.
Lees verder (Bron Z24)

Hypotheek: proef om werkgeversverklaring te vervangen door check bij UWV.
Voor mensen in loondienst wordt de aanvraag van een hypotheek mogelijk eenvoudiger. Verschillende partijen gaan kijken of een digitale check bij werk- en uitkeringsorganisatie UWV de werkgeversverklaring kan vervangen.
Een werkgeversverklaring is straks mogelijk niet altijd meer nodig bij het aanvragen van een hypotheek. Verschillende hypotheekverstrekkers, waaronder Rabobank en adviseur De Hypotheker beginnen een proef met een versimpeld, digitaal aanvraagproces, waarbij gebruik wordt gemaakt van gegevens van de overheid.
Lees verder (Bron z24)

Studeren aan deze universiteiten levert je het meeste salaris op
Waar kun je het beste studeren in Europa om een goed salaris te verdienen? Onderzoeksbureau Emolument nam de inkomens van Europese afgestudeerden met een paar jaar werkervaring onder de loep. Goed nieuws: voor een mooi salarisstrookje hoef je het land niet uit...
Lees verder (Bron RTLZ)

Op een ochtend zullen wij ruw wakker geschud worden
Eén van de kenmerken van de mensheid is dat het blijft doorgaan met dezelfde dingen, ondanks het feit dat alle signalen schreeuwen dat dingen toch echt zijn veranderd en dat er dringend structureel andere maatregelen nodig zijn om de toekomst adequaat het hoofd te kunnen bieden.
We bevinden ons nu in een situatie, waarbij zich enorme donkere wolken dreigend aftekenen aan de hemel en waarbij wij vol goede moed, zonder paraplu, op pad gaan richting strand.
En dus, is er een grote kans dat dit land, inclusief haar overheid, op een ochtend ruw wakker wordt als de gevolgen van een negatieve rente echt beginnen in te zinken.
Lees verder  (Bron guldentijd)

Kassa
Vanavond begint ook kassa weer. In de uitzending: een test voor je lekkere zomerdrankje het verhaal van de aankoop van een droomhuis wat veranderde in een nacht merrie.

Radar
Maandag avond in de uitzending:
Vanaf-prijzen bij pakketreis
Je denkt een mooie aanbieding te zien en voor driehonderd euro een reisje te kunnen boeken. Zo staat het tenminste geadverteerd. Als je de reis daadwerkelijk wilt boeken blijkt deze veel duurder. Mag dit nu zomaar?


Prettig weekend!

Reacties

  1. Het is te veel, pak een item en focus daar op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn doel is juist een overzicht met diverse (soorten) artikelen te bieden wat deze week actueel is en leuk voor in het weekend te lezen.

      Verwijderen

Een reactie posten