Doorgaan naar hoofdcontent

Mediaoverzicht week 33

Elke zaterdag een paar interessanten nieuwsartikelen over persoonlijke financiën en consumentenzaken. Met deze week de volgende onderwerpen. We starten met een bericht over de studieschuld. Dit heeft echt gevolgen voor de toekomst van de studenten. Het tweede artikel gaat over de nieuwe hypotheekregels en het derde artikel gaat over de zorgen van Jacob Rothschild. Het vierde artikel wordt opmerkelijke uitspraak van de rechter besproken, die het besluit nam dat de woninghuur van een ZZP'er de een aftrekpost is. En in het laatste artikel een heel voorzichtig stapje richting het einde van de OV chipkaart.

1 Om de nek van studenten hangt een torenhoge studieschuld.
Het nieuwe studiejaar staat op het punt van beginnen en dat betekent dat er weer veel jonge mensen met een studieschuld bij komen. Het aantal eerstejaars met een lening steeg van 27 procent in 2014 naar 44 procent in het schooljaar 2015-2016. Boosdoener is het sociale leenstelsel.
Lees verder (Bron rtlz)

2 Boete rente onder vuur
Winstopslag in hypotheekrente kan botsen met nieuwe hypotheken richtlijn
De boete rente die veel hypotheekhouders krijgen bij oversluiten (en soms ook bij verkoop van de eigen woning) ligt onder vuur. Met de komst van het nieuwe Mortgage Credit Directive (MCD) is er een nieuwe regel bijgekomen waaraan banken zich moeten houden: ze mogen alleen nog maar de werkelijke kosten in rekening brengen bij vervroegd aflossen.
Deze regel zou kunnen botsen met de huidige methodiek die de meeste banken hanteren. Daarom wil Het CDA weten hoe de banken hun boeterente voor hypotheken berekenen. De Kamerleden Ronnes en Omtzigt hebben Kamervragen gesteld aan de ministers Dijsselbloem (Financiën) en Blok (Binnenlandse Zaken) en aan staatssecretaris Wiebes (Financiën).
Lees verder (Bron homefinance)

3 Lord Jacob Rothschild heeft geen vertrouwen in experiment centrale banken
Als je naam Lord Jacob Rothschild is, dan maak je je niet zoveel zorgen over je eigen bijdrage voor de verplichte zorgverzekering. Dan maak je je zorgen over heel andere dingen.
De naam Rothschild roept natuurlijk associaties op met rijkdom en dat klopt ook wel aardig, want ze horen bij de meest welvarende families op aarde.
Lees verder (Bron guldentijd)

4 Huur niet de enige aftrekpost voor ZZP'er
Zelfstandigen mogen een hoop aftrekken van de belasting. Behalve je huur, dat de Hoge Raad gisteren classificeerde als aftrekpost voor zzp'ers, kun je ook nog meer halen uit je auto of een diner met je grote liefde.
Lees verder (Bron BNR)

5 ‘Eind dit jaar proef KPN en Vodafone met ov-kaart op je mobiel’
Waarom niet met je smartphone in- en uitchecken voor het OV? De logica is er, maar de praktijk blijkt weerbarstig.
Het installeren van een OV-functie op smartphones is technisch goed mogelijk, maar omdat voor elkaar te krijgen moeten de belangen van OV-bedrijven en telecompartijen op één lijn worden gebracht. Dat is niet zo eenvoudig, stelt voorzitter Bart Schmeink van de coöperatie van OV-bedrijven, woensdag in een interview met dagblad Trouw.
Lees verder verder (Bron Z24)

Radar
Maandag start een nieuw seizoen van trosradar.
In de uitzending gaat het over de 'gratis' telefoon die je bij je abonnement ontvang. Het blijkt dat het toch een lening is. In de uitzending hoor je hoe je geld kunt terug vragen. Daarna een onderwerp over hoe je kunt weten of er fout goud in je sieraden zit.

Prettig weekend!

Reacties

  1. Goed idee dat mediaoverzicht. Ben twee interessante sites tegengekomen die ik ga volgen. Dank je wel voor de moeite.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten