Doorgaan naar hoofdcontent

Kalender december: zorgverzekering kiezen.

December is een maand waarin veel dingen moeten. Nu klink dat te negatief ik geniet te veel van de verplichtingen. Op de kalender gaat het om de zorgverzekering. Het tv programma kassa heeft er een uitzending  over gemaakt. (22-11-14) Ik ben aan het zoeken en vergelijken en ben er nog niet helemaal uit. Ik ben nog redelijk jong en naar mijn inziens gezond en ga mijn eigen risico maximaliseren tot € 875. Dat bedrag staat in mijn buffer en is binnen enkele seconden beschikbaar. Mijn premie betaal ik per jaar. Alle aanvullende verzekeringen heb ik geschrapt. 

Nu is er al veel over zorgverzekeringen geschreven.  Regelmatig lees ik artikeltjes en enkele dingen wil ik met je delen.

Huisarts
Vorig jaar heb ik geen gebruik gemaakt van de zorg. Alleen de tandarts die betaal ik zelf en een paar dingetjes bij de drogist. Toen ik naar de website van de zorgverzekering ging en mijn account bekeek. Zag ik tot mijn verbazing dat er elke 3 maanden kosten betaald zijn voor mijn huisarts. Een vast bedrag en een toelage. Dit wist ik echt niet. De kosten van de huisarts betaald de zorgverzekering, maar ik had geen idee dat de huisarts elk kwartaal een vast bedrag per ingeschreven klant ontving. Wellicht ben ik wat naïef en weet iedereen dat maar ik hoor en lees daar nu nooit over.

Xzorg
Dit is een spaarrekening bij de tandarts. Je maakt een inschatting van de tandartskosten en betaal per maand een vastbedrag. Een leuke innovatie. Ik heb de website uitgebreid bekeken en mijn mond viel open van verbazing. Het stond er echt. Maandelijkse kosten € 4,85 dat is per jaar € 58,20 aan kosten! Het is goedkoper dan een verzekering maar veel duurder dan een spaarrekening die bij veel banken gewoon gratis is. Ga even rekenen en tellen voor mondzorg de tarieven voor 2015 zijn al bekend. Dit kun je gewoon zelf doen.

Anno12
Een nieuwe verzekeraar. Met aandacht heb ik het gevolgd. Je moet eerst een ledencertificaat kopen van € 850 daarnaast betaal je een premie van € 1298,92 je kunt je eigen risico niet verhogen en deel mee in winst en verlies. Het is volgens mijn een restitutiepolis. Ik blijf het goed volgen maar voor mij is dit veel te duur.

Naast gedichen schrijven voor Sint en het schrijven van kerstkaarten en alle voorbereidingen en voor de vieringen ga ik nog even puzzelen voor mijn zorgverzekering.

Reacties